Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


18 травня 2012

Процедура доставки обов’язкових примірників документів почне діяти лише після внесення необхідних змін у законодавчі акти

Facebook Twitter LiveJournal

Сьогодні 18.05.2012 р. учасники круглого столу: «Шляхи вдосконалення системи доставки обов’язкового примірника видання», дійшли одностайного висновку про те, що Закон України «Про обов’язковий примірник документів» та Положення про порядок доставки примірників не можуть бути виконані без суттєвого доопрацювання.

Основні положення, що мають бути змінені на думку учасників наступні:

1) Кількість одержувачів обов’язкових примірників має бути скорочено до чотирьох.

2) Спосіб доставки примірників виробники документів мають обирати на власний розсуд. У тому числі було запропоновано надати видавцям можливість доставляти примірники одержувачам: шляхом підписки на видання, поштою чи особисто.

3) Строк доставки примірників має бути збільшено до 2-х місяців з моменту виходу видання.

Організаторами Круглого столу виступили Українська асоціація видавців періодичної преси та Державний комітет телебачення і радіомовлення. Участь у заході взяли 25 представників державних органів одержувачів обов’язкових примірників, видавці та галузеві експерти у тому числі Перший заступник Голови Держкомтелерадіо Анатолій Мураховський.

Учасники Круглого столу вирішили об’єднати зусилля аби спільно розробити проект змін до Закону України «Про обов’язків примірник документів» та Положення про порядок доставки обов’язкових примірників. Для цього УАВПП протягом наступного тижня підготує пілотний проект змін, що буде доопрацьований зацікавленими сторонами.

Ми запрошуємо видавців ознайомитися із пропонованими змінами та долучитися до обговорення розробленого документа.

 

Контакти для комунікації

Олександр Дяченко, юрист УАВПП.

Т. 425 -57-87.

e-mail: lawyer@uapp.org

 

Круглий стіл відбувся за підтримки Українського медійного проекту «У-Медіа», що виконується Інтерньюз Нетворк завдяки підтримці Агентства США з міжнародного розвитку (USAID)» та співпраці УАВПП з International Media Support.



[ 209 KB ]
[ 212 KB ]


Коментарі

Додати коментар