Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


30 березня 2011

Юридичний медіа комітет УАВПП підготував роз’яснення для редакторів та модераторів інформаційних Інтернет сайтів, про те яка інформація може стати причиною притягнення до відповідальності.

Facebook Twitter LiveJournal

30.03.2011 Члени Юридичного медіа комітету УАВПП (ЮМК УАВПП) обговорили актуальні проблеми роботи друкованих ЗМІ у тому числі особливості діяльності версій друкованих видань в мережі Інтернет та відповідальності за образливу інформацію на сайтах видань.

На думку представників видавничих компаній наразі існує багато недоліків правового регулювання діяльності ЗМІ в мережі Інтернет. Для порушників створені всі умови, аби вони не несли відповідальності, натомість відкриті та добросовісні видання змушені відповідати навіть за зміст анонімних коментарів.

За чинними законодавством, будь-яка особа може практично анонімно зареєструвати та редагувати Інтернет сайт і не нести відповідальності за його зміст у випадку претензій. Цим користуються недобросовісні власники сайтів, що без дозволу використовують матеріали з інших сайтів та поширюють недостовірну інформацію. У таких умовах великі видання, що вкладають кошти у виробництво новин та аналітичних матеріалів, не мають можливості захистити свою інтелектуальну власність. Більше того видання, що діють добросовісно та не ховаються від відповідальності відповідно до Постанови Пленуму Верховного Суду України від 27.02.2009 №1 Про судову практику у справах про захист гідності та честі фізичної особи, а також ділової репутації фізичної та юридичної особи, зобов’язані нести відповідальність навіть за анонімні коментарі що розміщені на їх сайтах.

Аби допомогти редакторам таких Інтернет видань ЮМК УАВПП розроблено короткий довідник, що дозволить редактору Інтернет сайту вчасно помітити та зняти із сайту інформацію яка може стати причиною притягнення до відповідальності.

  

Довідка:

Юридичний медіа комітет УАВПП (ЮМК)є ініціативою Української Асоціації Видавців Періодичної Преси, яку підтримує International Media Support.

Метою роботи ЮМК є вирішення актуальних проблем правового поля друкованих ЗМІ, розробка рекомендацій до чинного законодавства та формування єдиної позиції галузі друкованих ЗМІ у питаннях права. 


 

 



Памятка [ 62 KB ]


Коментарі

Додати коментар