Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


18 грудня 2017

ОГЛЯД ПРОЦЕСУ ТА ВИКЛИКИ РЕФОРМУВАННЯ КОМУНАЛЬНОЇ ПРЕСИ

Facebook Twitter LiveJournal

Звіт стане у нагоді представникам органів державної влади,  неурядових організацій та засобів масової інформації, які прямо чи опосередковано здійснюють заходи, пов’язані з реформуванням державних та комунальних друкованих ЗМІ.

Дослідження стану реформування спрямоване з’ясувати основні тенденції реформування, виявити фактори, що перешкоджають здійсненню реформи та сприяти виконанню  заходів реформи у встановлений термін.

Дослідження проводилося у вересні – грудні 2017 року. Метою дослідження був збір актуальної статистики та аналіз динаміки реформи державних та комунальних ЗМІ. Методологія передбачає збір та порівняння інформації з відкритих реєстрів, а також опитування представників редакцій телефоном та електронною поштою. У випадках конфлікту даних з різних джерел, до уваги взято найбільш актуальні та/або офіційно підтверджені, зокрема інформація з діючих передплатних каталогів, актуальні відомості з Реєстру друкованих ЗМІ та ЄДР.

Для більш глибокого розуміння процесів, що відбуваються в редакціях ЗМІ, у грудні 2017 року проведено письмове анкетування їхніх представників. В ході опитування були зібрані відповіді на 43 питання щодо процесу реформування, основних показників, стану менеджменту, планування та дотримання законодавства у редакціях.

Анкетування здійснювалося місцевими партнерами проекту – що надало можливість отримати максимально повну та точну інформацію, збільшити довіру до дослідження та не пропустити важливих деталей.

Всього в ході опитування зібрана інформація від 196 редакцій з усіх областей України - окрім АРК Крим та тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей. Іншими словами, опитано 32 % від актуальної кількості комунальних видань, які проходять реформування.

ЗАВАНТАЖИТИ ЗВІТ



[ 804 KB ]


Коментарі

Додати коментар