Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


5 грудня 2008

Розпочалося опитування респондентів у рамках рейтингу "Золоте Зерно"

Facebook Twitter LiveJournal

Наприкінці листопада, після завершення експертних інтерв'ю, розпочалося основне опитування респондентів у рамках щорічного рейтингу "Золоте Зерно 2008". Будуть опитані представники ЗМІ (для визначення кращих серед PR-агенцій) і PR-спеціалісти (для визначення кращих серед ЗМІ).

Своєю думкою з приводу необхідності проведення подібних рейтингів у період кризи, а також їх значення для розвитку PR-ринку в цілому поділилися члени Наглядової ради рейтингу.

Євген Ромат, голова Спілки рекламістів України, вважає: "Умови кризи однакові для всіх. І в кращі, і в гірші часи є лідери й аутсайдери. А рейтинги для розвитку ринку необхідні. Це не лише задоволення природної цікавості ("а хто тут більший"). Рейтинг, якщо він професійно проведений, дає цінну інформацію для позиціонування, формування стратегії (насамперед конкурентної). У цьому відношенні рейтинг PR-ринку виконує ті самі функції".

У ході підготовки проекту (жовтень-листопад цього року) організаторам довелося почути зауваження: "Зараз не час визначати кращих". 

Валерій Пекар, віце-президент Виставкової федерації України, член Громадської Ради з реклами, вважає: "Час визначати кращих – завжди! І оскільки потреба в PR у важкі часи тільки зростає, то зараз тим більше час. Інше питання, що економічний спад теж буде визначати кращих і гірших, і його "висновки" можуть не збігтися з висновками експертів. Це теж саме по собі є цікавим".

www. publicity.kiev.ua




Коментарі

Додати коментар