Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


25 червня 2020

Стипендії журналістам, які втратили роботу через COVID-19

Facebook Twitter LiveJournal

ГО «Інтерньюз-Україна» готова підтримати журналістів, які стикнулися з фінансовими труднощами через коронакризу, та надати стипендію у розмірі 4500–5000 гривень в межах програми «Залишайся у професії». Стипендіальна програма передбачає створення контенту з пошуку рішень для імплементації реформ на місцях, використовуючи існуючі успішні практики.

Економічні виклики під час коронакризи не оминули й українських журналістів. Унаслідок масової втрати рекламодавців редакції не мають іншого вибору, як зменшувати зарплати журналістів, відправляти їх у безоплатні відпустки або навіть скорочувати штат. Кожне десяте локальне медіа взагалі зупинило свою діяльність на період карантину. За таких умов невідворотним є зростання впливу олігархів на медіа, та як наслідок — занепад незалежної журналістики.

Аби підтримати професійних журналістів, які втратили роботу чи стикнулися зі скороченням фінансування через кризу та коронавірусний карантин, ГО «Інтерньюз-Україна» оголошує програму стипендій «Залишайся у професії». Її мета — допомогти представникам незалежних медіа зберегти свої професійні навички та продовжувати роботу попри виклики, що постали через пандемію.

Для участі у програмі необхідно зареєструватися до 30 червня 2020, 23:59 за посиланням.

ЯКІ ЗАЯВКИ МАЮТЬ ШАНС НА ПІДТРИМКУ?

  • У формі реєстрації необхідно запропонувати три ідеї для матеріалу, одна з яких може бути обрана та профінансована. Вітаються пропозиції, які міститимуть такі підходи:
  • Жанр матеріалу: приклади позитивних змін або «журналістика рішень», можливі лонгріди. Приклади матеріалів у напрямі журналістики рішень можна переглянути тут.
  • Тематика: пошук рішень для імплементації реформ на місцях, використовуючи існуючі успішні практики.
  • Використання мультимедійних інструментів: фото, відео, інфографіки тощо.

ХТО МОЖЕ ВЗЯТИ УЧАСТЬ У ПРОГРАМІ?

Журналісти, які працювали в регіональних виданнях, але втратили роботу/ були змушені піти у відпустку за власний рахунок/ стикнулися в робочому процесі з іншими скороченнями видатків внаслідок коронакризи. ГО «Інтерньюз-Україна» залишає за собою право перевіряти достовірність даних про поточний статус працевлаштування журналіста, а також контактувати з колишніми роботодавцями.

Конкурсна комісія не зможе підтримати заявки учасників, які вже брали участь у програмі «Залишайся у професії» цьогоріч.

Тільки відібрані учасники отримають повідомлення про перемогу у стипендіальній програмі. Результати будуть оголошені до 10 липня 2020 року включно.

ДЕ БУДУТЬ РОЗМІЩЕНІ СТВОРЕНІ МАТЕРІАЛИ?

  • Пошук медіаплатформи для розміщення матеріалів, створених в рамках програми «Залишайся у професії», залишається під відповідяльністю кожного учасника.
  • П’ять найкращих матеріалів будуть перекладені англійською мовою та поширені серед міжнародної аудиторії онлайн-платформи UkraineWorld. Це двомовне мультимедійне видання, яке пояснює Україну світові.
  • Серед найпопулярніших тем – російська агресія, поточна політико-економічна ситуація, реформування країни, видатні українці.

За додатковою інформацією можна звернутися до Олександри Панової, координаторки програми за електронною адресою opanova@internews.ua або за номером телефону +380992553305.

Програму організовано ГО «Інтерньюз-Україна» за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.




Коментарі

Додати коментар