Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


12 березня 2020

Можливості для фінансування від Балтійського Центру Медіа Досконалості

Facebook Twitter LiveJournal

Шановні читачі!

Перед Вами – електронний бюлетень, який  Балтійський Центр Медіа Досконалості (BCME) готує на допомогу незалежним медіа в країнах Східного Партнерства. У ньому ми збираємо для вас грантові оголошення й інші новини щодо можливостей фінансування, доступні для медіа Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Молдови, Грузії та України.

Ми хочемо, щоб цей бюлетень полегшив вам доступ до донорського фінансування, спростив пошук інформації і зробив ваш фандрайзинг більш ефективним. В розділі «Новини фінансування» ви знайдете останні грантові оголошення.

ВСМЕ щиро сподівається, що ця публікація зробить свій внесок в діалог між донорами і незалежними ЗМІ Східного Партнерства та сприятиме більшій різноманітності в медіа ландшафті регіону.

Якщо у вас є побажання, рекомендації чи ви готові поділитися враженнями про цей бюлетень, пишіть нам за адресою: info@baltic.media

Ми будемо старатися для вас!

З повагою,

Укладачі бюлетеня Funds4Media

Завантажити бюлетень

Чи вдалося вам використовувати будь-які можливості, про які ми говоримо? Будь ласка, зв'яжіться з нами, написавши на info@baltic.media. Ваш відгук допоможе нам продовжити цю роботу!

  1. Стипендія #DigitalSherlocks і візит до Брюсселя

Географія: весь світ

Лабораторія цифрових досліджень Атлантичної ради пропонує семінар. Боротьбу з дезінформацією не можна вести одній людині, ця робота вимагає об'єднання багатьох людей. Цей принцип лежить в основі семінару #DigitalSherlocks 4-5 червня 2020 року, де тренують експертів по боротьбі з дезінформацією. Цього року учасники стипендії #DigitalSherlocks приєднаються до 60 / Open Forum в Брюсселі.

Подробиці: https://bit.ly/2PTX48T

Дедлайн: 12 березня 2020 року.

 

  1. Програма менеджменту майбутнього

Географія - весь світ

Центр медіа-досліджень Анни-Марі і Густава Андер оголошує про проведення програми для медіа-менеджерів, керівників і засновників новинних медіа, головних редакторів і видавців. Програма пройде в Ризі, Латвія, з квітня по грудень 2020 року. В ході чотирьох 5-денних модулів учасники отримають базові навички в сфері бізнесу та менеджменту, а також удосконалять свої навички в сфері лідерства, стратегічного мислення, маркетингу, фінансового управління та прийняття рішень. Шведський інститут надасть до 20 стипендій.

Подробиці: https://bit.ly/3avq1zV

Дедлайн: 15 березня 2020 року.

 

  1. Американський географічний союз вручить премії з наукової журналістики

Географія - весь світ

Американський географічний союз (American Geophysical Union) вручить дві премії з наукової журналістики.

Премія імені Девіда Перлман «За видатні досягнення в галузі наукової журналістики - новини» вручається за новини про наукові досягнення. Матеріали повинні були бути опубліковані в мінімально короткі терміни - з дедлайном не більше тижня.

Премія Уолтера Саллівана «За видатні досягнення в галузі наукової журналістики - статті» вручається за довші матеріали, в яких пояснюється контекст наукових відкриттів або принципів.

Приймаються роботи, опубліковані або випущені в ефір в 2019 році. Роботи на інших мовах, крім англійської, повинні супроводжуватися субтитрами англійською мовою.

Два переможці отримають по 5 000 доларів США на відвідування зустрічей і інші витрати.

Подробиці: https://bit.ly/32TVVn4

Дедлайн: 15 березня 2020 року.

 

 

  1. Гранти для незалежних ЗМІ від NED

Географія - весь світ

Національний фонд на підтримку демократії (NED) приймає від неурядових організацій, включаючи незалежні засоби масової інформації по всьому світу, заявки на гранти на підтримку проектів, які мають на меті зміцнення демократії та демократичних інститутів.

NED приймає заявки від організацій, що працюють у різних країнах, включаючи недавно встановлені демократії, країни з напівавторитарним режимом, суспільства жорстокого придушення і країни, що переходять до демократії.

Суми грантів варіюються в залежності від масштабу і сфери дії проектів. Середній грант розраховано на 12 місяців і становить близько 50 000 доларів США.

NED зацікавлений в пропозиціях від громадських організацій, спрямованих на сприяння і захист прав людини і верховенства закону, підтримку свободи інформації та незалежних ЗМІ, а також сприяння підзвітності та прозорості.

Подробиці:  https://bit.ly/2OszhfJ

Дедлайн: 27 березня 2020 року.

 

  1. Міжнародний фотоконкурс за темою «Гірські види спорту»

Географія - весь світ

Для участі в конкурсі, який організовує CVCEPhoto, приймаються фотографії, присвячені гірським видам спорту: альпінізм, катання на лижах, і інші.

Приймаються роботи, зроблені на цифрові фотокамери, формат робіт – JPEG.

Роботи повинні бути не менше 1,600 пікселів в ширину для горизонтальних фотографій, та не менше 1,200 пікселів в ширину для вертикальних фотографій.

Розмір файлу - не більше 2 МВ.

Перше місце - 1400 €, друге місце - 700 €, третє місце - 300 €, також спеціальний приз - 700 €.

Подробиці: https://bit.ly/2UyiRWG

Дедлайн: 31 березня 2020 року.

 

  1. Літня школа WEASA в Варшаві

Географія – Азербайджан, Вірменія, Білорусь, Грузія, Молдова, Україна і країни Західних Балкан

Літня школа Euro-Atlantic SummerAcademy пройде у Варшаві 6-15 липня. У 2020 році в процесі навчання будуть порушені теми: онлайн-радикалізм і алгоритми, цифрові зміни, безпеку виборів, модерування контенту, онлайн-розслідування. Робоча мова Школи - англійська. Організатори покривають транспортні витрати, проживання та харчування під час навчання.

У Школі можуть взяти участь кандидати / кандидатки, які:

Працюють в різних секторах, в пріоритеті: громадські організації, наука, засоби масової інформації, управління громадськими організаціями.

Також можуть брати участь: політичні аналітики, експерти, консультанти, журналісти, підприємці, працівники неурядових організацій;

У пріоритеті кандидати, які ще не досягли вершини кар'єрних сходів і мають не менше 5 років досвіду роботи в одній із суміжних областей програми.

Подробиці: https://bit.ly/3ayMVGw

Дедлайн: 1 квітня 2020 року.

 

  1. Конкурс екологічної журналістики

Географія - весь світ

Суспільство екологічних журналістів приймає заявки на щорічний конкурс. Нагороди присуджуються в десяти категоріях, включаючи тематичну статтю, журналістське розслідування, пояснювальну журналістику і книгу на екологічну тему.

Для участі в конкурсі не обов'язково спеціалізуватися в екологічній журналістиці, досить надати матеріал на екологічну тему. Матеріали не англійською мовою повинні супроводжуватися перекладом на англійську мову.

Плата за участь у конкурсі для журналістів з країн з низьким і середнім рівнем доходу (https://datahelpdesk.worldbank.org/knowledgebase/articles/906519-world-bank-country-and-lending-groups) 10 доларів США.

Володар премії Nina Mason Pulliam для «кращої з кращих» робіт отримає 10 000 доларів США. Призи за перше і друге місця в кожній категорії складуть 500 і 250 доларів відповідно.

Подробиці: https://bit.ly/2wCugLy

Дедлайн: 1 квітня 2020 року.

 

  1.  Літня школа журналістики Бориса Нємцова в Празі

Географія – Азербайджан, Вірменія, Білорусь, Грузія, Молдова, Україна, Росія, країни пострадянського простору, Європи і США

Фонд Бориса Нємцова https://nemtsovfund.org відкрив набір в літню школу журналістики і соціокультурних досліджень в Празі з 13 липня по 31 липня 2020 року. Учасниками школи можуть стати молоді журналісти, блогери, медіа та громадські активісти, дослідники. Досвід роботи в медіа та суміжних сферах не повинен перевищувати 3-4 року.

Обов'язкові умови: вільне володіння російською мовою і реалізація власного медіапроекту за підсумками навчання.

Концепція проекту - необхідна частина заявки. Темами проекту можуть стати актуальні проблеми сучасності в політичній, економічній, соціальній або культурній сферах. Зверніть увагу, що проект повинен бути реалізованим у відносно стислі терміни і не мати на увазі командної роботи.

Тому, хто пройде відбір, запропонують:

  • Лекції та майстер-класи відомих російських і міжнародних журналістів, політологів, економістів, громадських активістів, представників культури і мистецтва;
  • Розбір кейсів;
  • Практичні заняття і обговорення медіапроектів учасників;
  • Майстер-класи з основ відеозйомки і сучасного монтажу, інфографіки, звукозапису, SMM;
  • Воркшопи зі створення власних медіа-проектів;
  • Покази документальних фільмів і дискусії з режисерами;
  • Відвідування офісів чеських і міжнародних ЗМІ.

Програма включає в себе прогулянки по Празі, неформальне спілкування з викладачами та інші заходи. Фонд Нємцова покриває витрати на транспорт і харчування. Філософський факультет Карлового університету, партнер проекту, надає учасникам житло.

Подробиці: https://bit.ly/39uyHX5

Дедлайн: 1 квітня 2020 року.

 

  1. Фестиваль короткометражних фільмів про воду

Географія - весь світ

Фонд «Ми – вода» https://www.wearewater.org/en (We Are Water Foundation) приймає короткометражні фільми на фестиваль We Art Water. Фільми можуть представити всі бажаючі.

Представлені фільми повинні бути випущені після 1 січня 2017 року і підвищувати обізнаність людей про проблеми, пов'язані з водою, що виникають в різних частинах світу. Тема цього року - кліматична криза. Приймаються документальні, художні та анімаційні фільми на будь-якій мові. Фільми, зняті не англійською мовою, повинні включати субтитри англійською. Переможці в кожній категорії отримають грошові призи в розмірі 3000 євро. Також вручається приз глядацьких симпатій - 1000 євро.

Подробиці: https://bit.ly/3atMbCs

Дедлайн: 2 квітня 2020 року.

 

  1. Кінофестиваль, присвячений життю людей з обмеженими можливостями

Географія - весь світ

BOSIFEST http://www.bosifest.rs/en/ – міжнародний фестиваль фільмів про людей з обмеженими можливостями, а також фільмів, знятих людьми з обмеженими можливостями, пройде з 19 по 21 жовтня 2020 року в Белграді, Сербія. Тема фестивалю - робота і життя людей з обмеженими можливостями.

На конкурс приймаються документальні фільми тривалістю до 100 хвилин сербською або англійською мовами, створені за останні п'ять років. Фільми на інших мовах повинні супроводжуватися субтитрами англійською мовою.

Подробиці: https://bit.ly/2vJuqk2

Дедлайн: 24 квітня 2020 року.

 

  1. Стипендії на відвідування літньої школи з боротьби з корупцією

Географія - Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Грузія, Польща, Росія, ПАР, Тайвань і Україна

Літня школа Transparency International School on Integrity пройде 6-12 липня в Вільнюсі, Литва. Учасники програми познайомляться з останніми розробками в області підзвітності та боротьби з корупцією та отримають можливість реалізувати свої ідеї на практиці. Курс включає лекції, семінари, тренінги та екскурсії.

Подати заявки на участь у цій програмі можуть студенти старших курсів різних спеціальностей, включаючи журналістів, недавні випускники і професіонали у віці до 35 років.

Плата за навчання становить 800 євро. Організатори пропонують обмежену кількість повних і часткових стипендій. Повні стипендії включають оплату транспортних витрат, вартості навчання і витрат на проживання. Студенти також можуть отримати часткові стипендії, що покривають плату за навчання.

Подробиці: https://bit.ly/38pIQDj

Дедлайн: 30 квітня 2020 року.

 

  1. Конкурс грантів: Поєднання культури і аудіовізуального контенту через цифрові технології

Географія: Вірменія, Грузія, Молдова, Україна та інші країни

Донор -  програма Creative Europe (підпрограма «Міжсекторальне співробітництво»). Учасники конкурсу - медіа та громадські організації

Підтримка надається наступними проектами:

- які запропонують нові форми співпраці на перетині різних секторів культурних і креативних індустрій, включаючи аудіовізуальний, а також таких, які використовують новітні технології, в т.ч. віртуальну реальність;

- або тим, що сприяють розвитку інноваційних міжгалузевих підходів та інструментів для полегшення доступу, розподілу, просування і / або монетизації культури і креативності, включаючи культурну спадщину.

Подробиці:  https://bit.ly/2Q8efE3

Дедлайн:  14 травня 2020 року 17:00, Брюсельський час

Чи вдалося вам використовувати будь-які можливості, про які ми говоримо? Будь ласка, зв'яжіться з нами, написавши на info@baltic.media. Ваш відгук допоможе нам продовжити цю роботу!

 

(с) Baltic Centre for Media Excellence, 2019.

Бюлетень створений для розповсюдження на безкоштовній основі.

Укладачі: Аліна Рудіна, Аршалуйс Мурадян, Діана Ходуліна, Євгенія Олійник, Катріна Тетері-Фролова, Мартін'ш Мурніекс, Наіля Алієва, Тамар Хорбаладзе, Віктор Готісан.

В бюлетені використані матеріали з таких джерел:

digitalsherlocks.org

mediamanagement.lv

news.agu.org

ned.org

cvcephoto.com

weasa.org

sej.org

summerschool.nemtsovfund.org

filmfestival.wearewater.org

bosifest.rs

transparencyschool.org

 

ec.europa.eu

 

Переклад матеріалів на українську мову здійснено Костак Ольгою, Українська Асоціація Медіа Бізнесу. ВСМЕ не несе відповідальність за коректність перекладу. Інформація про донорів та грантові програми не є вичерпною; укладачі залишають за собою право вибирати найбільш значущі аспекти для публікації в бюлетені. Готуючи проектні заявки, під час комунікації з донорами та в інших випадках використання матеріалів бюлетеня ВСМЕ рекомендує  користуватися і керуватися зазначеними первинними джерелами.


(с) Baltic Centre for Media Excellence, 2019.

Бюлетень створений для розповсюдження на безкоштовній основі.

Укладачі: Аліна Рудіна, Аршалуйс Мурадян, Діана Ходуліна, Євгенія Олійник, Катріна Тетері-Фролова, Мартін'ш Мурніекс, Наіля Алієва, Тамар Хорбаладзе, Віктор Готісан.

В бюлетені використані матеріали з таких джерел:

radcliffe.harvard.edu

unca.com

thetilt.org

fij.org

act.climatetracker.org

nypl.org

nieman.harvard.edu

n-ost.org

praguecivilsociety.org

ned.org

visegradfund.org

research.chicagobooth.edu

balkaninsight.com

gurt.org.ua

eyebeam.org

chevening.org

newmediawritingprize.co.uk

ua.usembassy.gov

 

Переклад матеріалів на українську мову здійснено Костак Ольгою, Українська Асоціація Медіа Бізнесу. ВСМЕ не несе відповідальність за коректність перекладу. Інформація про донорів та грантові програми не є вичерпною; укладачі залишають за собою право вибирати найбільш значущі аспекти для публікації в бюлетені. Готуючи проектні заявки, під час комунікації з донорами та в інших випадках використання матеріалів бюлетеня ВСМЕ рекомендує  користуватися і керуватися зазначеними первинними джерелами.




Коментарі

Додати коментар