Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


23 січня 2020

Розслідування в регіонах: долучайтесь і навчайтесь

Facebook Twitter LiveJournal

ГО «Інститут розвитку регіональної преси» за підтримки проекту USAID-Internews «Медійна програма в Україні» оголошує про початок проведення конкурсу «Час розслідувати» для локальних та гіперлокальних ЗМІ. Ми маємо на меті надати вам можливість перевірити свої сили у створенні сильних журналістських антикорупційних матеріалів. Скориставшись допомогою наших менторів та опираючись на юридичну підтримку наших юристів, 4 редакції-переможці конкурсу за 5 місяців напишуть та опублікують загалом 20 професійних журналістських розслідувань.

Ви — журналіст, працюєте в регіонах, не маєте досвіду або маєте невеликий досвід у розслідуваннях, але вам важливо, щоб боротьба з корупцією в Україні тривала – заповніть заявку та отримайте можливість взяти участь у проекті «Медійна програма в Україні». В результаті проекту саме ваше ЗМІ стане відповідальним за викриття фактів зловживання органами місцевого самоврядування у вашому місті.

Організаторами передбачено надання комплексної допомоги: менторська, юридична та фінансова підтримка редакціям-переможцям у розмірі до 46 000 гривень за проект (кожна редакція має підготувати та опублікувати по 5-ть розслідувань).

Термін реалізації: з 05 березня 2020 р. по 30 вересня 2020 р.

Заявки приймаються до 29 лютого 2020 року (23.59).

Для участі в конкурсі необхідно заповнити аплікаційну форму, де детально прописати теми майбутніх розслідувань над якими плануєте працювати під час реалізації проекту. Також необхідно надати письмову згоду вашого безпосереднього керівника на публікацію.

Відбір заявок відбуватиметься на конкурсній основі. ІРРП залишає за собою право не пояснювати причини відмовити.

Автори відібраних заявок отримають відповідь на вказану електронну адресу до 05 березня 2020 року.

Обов’язкова умова! З авторами, що пройдуть відбір, працюватимуть редактори-ментори. Створені матеріали мають бути надіслані на допублікаційну редакторську експертизу та допрацьовані, якщо на цьому наполягатиме редактор-ментор.

Правила фінансування:
1) фінансування здійснюється виключно за Угодою.
2) оприлюднення результатів розслідування в будь-якому форматі здійснюється виключно після отримання позитивного письмового висновку редактора-ментора;
3) виплата грантових коштів здійснюється за результатами роботи та звітування – після публікації розслідування чи серії розслідувань.

Журі конкурсу:

Євгенія Моторевська, менторка цього проекту, журналістка Слідства.Інфо, розслідує корупцію та зловживання у правоохоронних органах та суддівській системі. Співаторка проекту «Суддівська кров» — бази даних суддівських родичів. Членкиня Громадської ради доброчесності, яка сприяє Вищій кваліфікаційній комісії суддів України встановити відповідність судді (кандидата на посаду судді) критеріям професійної етики та доброчесності. Співавторка розслідувальних фільмів про пожежу в одеському таборі «Вікторія» та про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Максим Опанасенко, ментор цього проекту, журналіст та медіатренер. Працює у Бюро журналістських розслідувань «Свідомо» та редактором телепрограми “Наші гроші з Денисом Бігусом”. Займається журналістськими розслідуваннями з 2009 року. Раніше працював в проектах YanukovichLeaks та Слідство.Інфо.

Ірина Шпаковська, координаторка проекту «Медійна програма в Україні». Має великий досвід роботи в громадському секторі; у сфері маркетингу та реклами. Працювала начальником відділу реклами ВД «Галицькі контракти», директором учбового центру УАВПП. В ІРРП займалась реалізацією таких проектів як: U-Media (мережа Internews), «Протидія дезінформації в інформаційному просторі України, Вірменії та Грузії» (Фонд «Демократичне суспільство»), «Декларації» (Internews Network), проект з покращення Медіа-висвітлення жінок-лідерів (NDI), EU Anti-Corruption Initiative (DANIDA), Re:start democratic discourse (ECPMF).

Додаткові запитання надсилайте на електронну адресу irina.irrp@ukr.net або за номером телефону 067-547-22-33. Контактна особа – Ірина Шпаковська.

Конкурс проводиться в рамках «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

 

Джерело: ІРРП




Коментарі

Додати коментар