Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


12 жовтня 2019

Можливості для фінансування від Балтійського Центру Медіа Досконалості

Facebook Twitter LiveJournal

Шановні читачі!

Перед Вами – електронний бюлетень, який  Балтійський Центр Медіа Досконалості (BCME) готує на допомогу незалежним медіа в країнах Східного Партнерства. У ньому ми збираємо для вас грантові оголошення й інші новини щодо можливостей фінансування, доступні для медіа Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Молдови, Грузії та України.

Ми хочемо, щоб цей бюлетень полегшив вам доступ до донорського фінансування, спростив пошук інформації і зробив ваш фандрайзинг більш ефективним. В розділі «Новини фінансування» ви знайдете останні грантові оголошення.

ВСМЕ щиро сподівається, що ця публікація зробить свій внесок в діалог між донорами і незалежними ЗМІ Східного Партнерства та сприятиме більшій різноманітності в медіа ландшафті регіону.

Якщо у вас є побажання, рекомендації чи ви готові поділитися враженнями про цей бюлетень, пишіть нам за адресою: info@baltic.media

Ми будемо старатися для вас!

З повагою,

Укладачі бюлетеня Funds4Media

ЗМІСТ: 

  1. Оплачуване річне стажування в The Washington Post
  2. Курс «Журналістика даних і візуалізація з безкоштовними інструментами»
  3. Стипендії «Фотографія і соціальна справедливість»
  4. Стипендіальна програма Logan Nonfiction на просування демократії
  5. Фестиваль мобільних відео на тему зміни клімату
  6. Стипендія для наукових журналістів
  7. Програма і стипендія для журналістів від Центру Стиглера при Чиказькому університеті
  8. Конкурс для підвищення суспільної свідомості на тему превенції злочинності серед неповнолітніх
  9. Конкурс матеріалів, створених в результаті співпраці журналістів, від платформи Hostwriter
  10.  Конкурс для журналістів, присвячений темі трудової міграції
  11. Стипендії для журналістів від платформи ArtsEverywhere
  12. Конкурс журналістських робіт «Кращі практики управління ком'юніті на основі даних»
  13.  Конкурс міні-грантів на підготовку міжрегіональних розслідувань
  14. Стипендії Chevening Scholarships уряду Великобританії на навчання у ВНЗ Великої Британії
  15.  Тренінг в Тбілісі від Празької медіашколи по роботі з відео для соціальних мереж
  16.  Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини
  17.  Конкурс інтерактивних історій від Медіашколи Борнмутського університету
  18.  Гранти на спільні проекти художників і журналістів
  19.  Гранти на роботу над журналістськими проектами
  20. Конкурс Фонду розвитку ЗМІ Посольства США
  21. Ініціатива по медіa грамотності

 

  1. Оплачуване річне стажування в The Washington Post

Географія - весь світ

The Washington Post https://www.washingtonpost.com/ пропонує 12-тижневе оплачувану стажування для студентів-журналістів у Вашингтоні, США. Заявки на це стажування можуть подати студенти, які мають досвід роботи в журналістиці і відмінно володіють англійською мовою. Програма розрахована на репортерів, редакторів, візуальних журналістів, дизайнерів, розробників, аудіожурналістів.

Подробиці: https://bit.ly/2kmfzXb

Дедлайн: 9 жовтня 2019 року (12:00 EDT) .

 

  1. Курс «Журналістика даних і візуалізація з безкоштовними інструментами»

Географія - весь світ

Центр журналістики ім. Найтов https://knightcenter.utexas.edu/ і його програма Масових відкритих онлайн-курсів http://journalismcourses.org/ (MOOC) при підтримці Google News Initiative https://newsinitiative.withgoogle.com/ пропонує безкоштовний курс англійською мовою - «Журналістика даних і візуалізація з безкоштовними інструментами», який буде проходити з 14 жовтня по 24 листопада. Курс буде вести команда під керівництвом професора візуальної журналістики Університету Майамі Альберто Каїро https://twitter.com/AlbertoCairo і Саймона Роджерса https://twitter.com/smfrogers – редактора по роботі з даними команди News Lab в Google.

Серед тем програми: як знаходити і завантажувати дані; як підготувати дані до аналізу та використання в візуалізації; як зрозуміти, про що говорять дані; як журналісти можуть використовувати машинне навчання і штучний інтелект; як створювати візуалізації і як вибудовувати матеріали, які використовують візуалізацію даних.

Щоб підключитися до курсу, потрібен тільки доступ до інтернету.

Подробиці: https://bit.ly/2km7Rfs

Дедлайн: 14 жовтня 2019 року.

 

  1. Стипендії «Фотографія і соціальна справедливість»

Географія – весь світ

Фонд Magnum і Вища школа журналістики Міського університету Нью-Йорка https://www.journalism.cuny.edu/ організують стипендію «Фотографія і соціальна справедливість».

Початківці фотожурналісти і кінодокументалісти з усього світу можуть подати заявки на ці стипендії. Мета програми - створити міжнародну мережу стипендіатів, до якої увійдуть люди, які з самого початку не мають доступу до консультативної допомоги та навчання в області фотографії, але демонструють активну позицію і захищають соціальну справедливість.

З березня по травень 2020 року стипендіати братимуть участь в щотижневих онлайн-зустрічах, а потім приїдуть в США для участі в семінарах. Учасники програми будуть працювати над проектами, які повинні сприяти встановленню соціальної справедливості в тих місцях, де вони живуть.

Подробиці: https://bit.ly/2ns3y3s

Дедлайн: 15 жовтня 2019 року.

 

  1. Стипендіальна програма Logan Nonfiction на просування демократії

Географія - весь світ

Logan Nonfiction Program приймає заявки на участь у стипендіальній програмі, яка буде проходити навесні 2020 року в Інституті глобального блага їм. Кері (Carey Institute for Global Good https://careyinstitute.org/), Ренсселервілль, штат Нью-Йорк.

Програма спрямована на просування демократії за допомогою підтримки незалежних журналістських розслідувань.

Заявки на стипендіальну програму можуть подати журналісти, автори документальних фільмів, фотографи і творці мультимедіа та подкастів, які працюють над об'ємними, глибокими документальними проектами.

Кандидати повинні представити заявку і ідею проекту на соціально значиму тему, пов'язану з політикою, охороною здоров'я, екологією, правами людини або правосуддям. Учасникам необхідно добре знати англійську мову.

Організатори надають проживання, харчування та консультаційну підтримку на термін до 10 тижнів.

Подробиці: https://bit.ly/2A0K5uq

Дедлайн: 15 жовтня 2019 року.

 

  1. Фестиваль мобільних відео на тему зміни клімату

Географія - весь світ

Фестиваль мобільного кіно проводиться в партнерстві з ООН http://www.un.org/, приймає заявки від режисерів з усього світу.

Автори відео - професіонали і аматори - можуть представити на конкурс однохвилинні відео на тему «Дій прямо зараз» присвячені змінам клімату. Фільми повинні бути зняті за допомогою мобільних пристроїв і супроводжуватися субтитрами мовою оригіналу, зробленими за допомогою платформи Dotsub https://dotsub.com/.

В результаті офіційного відбору буде обрано близько 50 відео. З 14 листопада по 4 грудня відвідувачі сайту зможуть брати участь в онлайн-голосуванні; відео, яке отримало найбільшу кількість голосів, буде удостоєно призу глядацьких симпатій. Переможець поїде на тиждень в Париж, де буде проходити церемонія нагородження.

 

Переможці, які посіли перші місця в трьох категоріях конкурсу, отримають продюсерську підтримку і 20 000 євро на фінансування створення короткометражного фільму. Вручаються також призи за кращу режисерську роботу і кращий сценарій.

Подробиці: https://bit.ly/2OPSwhg

Дедлайн: 16 жовтня 2019 року.

 

  1. Стипендія для наукових журналістів

Географія - весь світ

Open Notebook і фонд Burroughs Wellcome https://www.bwfund.org/ оголошує набір на участь в восьмимісячній стипендіальній програмі. Розмір стипендії - 4 200 доларів США.

Початківці автори, які спеціалізуються на висвітленні наукових тем, можуть подати заявки в цю програму, розраховану на віддалену роботу і часткову зайнятість.

Передбачається, що стипендіати під керівництвом консультанта напишуть шість статей для Open Notebook і стануть членами дискусійного групи, до якої також будуть входити учасники попередніх програм і редактори. У кандидатів має бути не більше двох років досвіду в освітленні наукових тем. Заявки можуть подавати і студенти старших курсів.

Подробиціhttps://bit.ly/2OhMVCT

Дедлайн: 20 жовтня 2019 року.

 

  1. Програма та стипендія для журналістів від Центру Стиглера при Чиказькому університеті

Географія - весь світ

Центр Стиглера з вивчення економіки і держави при Чиказькому університеті запрошує журналістів до участі у програмі, яка буде проходити в Чикаго з 23 березня по 13 червня 2020 року. Програма орієнтована на бізнес-журналістів нового покоління. Учасники будуть відвідувати заняття, заходи, співпрацювати з колегами і т. і.

Організатори оплачують авіапереліт, тренінг, надають робоче місце, можливість публікувати свої роботи в блозі ProMarket, а також виплачують стипендію розміром в 12 000 доларів США.

Подробиці: https://research.chicagobooth.edu/stigler/teaching/jirprogram

Дедлайн: 20 жовтня 2019 року.

 

  1. Конкурс для підвищення суспільної свідомості на тему превенції злочинності серед неповнолітніх.

Географія - Грузія

Грузинська неурядова організація Сіда оголошує конкурс для підвищення суспільної свідомості на тему превенції злочинності серед неповнолітніх.Вибрані організацій здійснюватимуть кампаній і активність з метою превенції злочинності. Претендентом повинна бути неурядова, некомерційна організація, яка має досвід в пов'язаних сферах. Бюджет проекту не повинен перевищувати 4000 євро.

Подробиці: https://bit.ly/2lDfPRS

Дедлайн: 20 жовтня 2019 року.

 

  1. Конкурс матеріалів, створених в результаті співпраці журналістів, від платформи Hostwriter

Географія: весь світ

Платформа Hostwriter https://hostwriter.org/, яка дає акредитованим журналістам можливість зв'язуватися один з одним для професійного співробітництва, вручить призи за журналістські матеріали, створені в результаті спільної роботи, і за пітчі перспективних історій. Приз Hostwriter складається з двох категорій. Story Prize включає нагороди за спільні проекти, які вже були опубліковані: 2000 євро - першому лауреату, а 1000 євро - другому лауреату. Pitch Prize присуджує € 1000 кожному з двох спільних проектів, які ще не були реалізовані.

Приймаються роботи на будь-якій мові, але заявка повинна бути створена англійською, німецькою, іспанською, французькою або португальською мовою.

Подробниці: https://bit.ly/31MJb0j

Дедлайн: 31 жовтня 2019 року.

 

  1. Конкурс для журналістів, присвячений темі трудової міграції

Географія: весь світ

Міжнародна організація праці http://www.ilo.org/global/lang--en/index.htm (МОП) приймає заявки на конкурс для журналістів, присвячений трудовій міграції.

Журналісти можуть представити друковані, онлайнові і Радіоматеріали, фотоесе і мультимедіа, опубліковані в період між 1 листопада 2018 і 31 жовтня 2019 року.

Мета конкурсу - показати позитивні результати трудової міграції, а також підкреслити позитивний внесок трудових мігрантів в розвиток тих країн, звідки вони приїжджають, через які їдуть і куди приїжджають.

Матеріали на всіх мовах, крім англійської, французької та іспанської, повинні супроводжуватися перекладом.

У конкурсі чотири категорії для професіоналів і одна студентська категорія, включаючи два призи, присвячених справедливим умовам найму мігрантів на роботу, і два - присвячених майбутньому трудової міграції.

Призи в професійних категоріях: 1 000 доларів США кожен, приз в студентській категорії - 300 доларів США і стипендія на участь в курсі, присвяченому трудовій міграції.

Подробиці: https://bit.ly/2kjTkB8

Дедлайн: 31 жовтня 2019 року.

 

  1. Стипендії для журналістів від платформи ArtsEverywhere

Географія: весь світ

Платформа ArtsEverywhere https://artseverywhere.ca/ пропонує стипендії на підтримку проекту в жанрі сторітеллінга. Журналісти, які висвітлюють теми мистецтва, можуть подати заявки на участь у цій програмі. Тривалість програми - один рік.

Стипендія включає 15 000 канадських доларів на роботу над проектом і 5 000 канадських доларів на оплату поїздок, покупку устаткування і інші витрати, пов'язані з проектом. Учасники програми повинні приїхати на вступну зустріч і на фестиваль ArtsEverywhere, який пройде 23-26 січня 2020 року в Гуелф, Канада.

Подробиці:  https://bit.ly/2IlcTlq

Дедлайн: 1 листопада 2019 року.

 

  1. Конкурс журналістських робіт «Кращі практики управління суспільством на основі даних»

Географія: Україна

Центр розвитку інновацій (ЦРІ) при підтримці Програми "U-LEAD з Європою" оголошує Всеукраїнський конкурс журналістських робіт. Мета конкурсу - дослідження і популяризація кращих практик з управління і розвитку регіонів (громад) через є-рішення на основі аналітики даних ЦРІ. До участі в конкурсі приймаються матеріали за чотирма номінаціями - онлайн-публікація; стаття в друкованому засобі масової інформації; радіоматеріал; відеоматеріал.

Всі конкурсні матеріали потребують перегляду адміністратором ЦРІ і опубліковані в період з 26 серпня 2019 по 1 листопада 2019 в національних / регіональних ЗМІ.

Подробиці: https://bit.ly/2Vd5CJr

Дедлайн: 1 листопада 2019 року.

 

  1. Конкурс міні-грантів на підготовку міжрегіональних розслідувань

Географія: Україна

ГО «Інститут розвитку регіональної преси» організовує конкурс з наступними цілями:

  • Підтримати незалежних журналістів у викритті корупційних схем, політиків і чиновників, які неправомірно використовують своє становище в різних сферах суспільно-політичного життя країни;
  • Сприяти об'єднанню журналістів-розслідувачів з різних областей України, а також посилити їх співробітництво і обмін досвідом;
  • Посилити незалежність і об'єктивність роботи журналістів в їхній антикорупційній діяльності;
  • Привернути увагу громадськості до корупції в органах влади всіх рівнів і всіх регіонів.

Учасники конкурсу: українські журналісти і медіа. Сума гранту: 30 тис.грн

Подробиці: http://bit.do/eU3n2

Дедлайн: 1 листопада 2019 року.

 

 

  1. Стипендії Chevening Scholarships уряду Великобританії на навчання у ВНЗ Великої Британії

Географія - весь світ

Журналісти можуть подати заявки на участь у програмі, яка покриває вартість навчання в магістратурі (postgraduate scholarship).

Стипендіальна державна програма Chevening Scholarships уряду Великобританії, яка фінансується Міністерством закордонних справ і у справах Співдружності (FCO) https://www.gov.uk/government/organisations/foreign-commonwealth-office і організаціями-партнерами, орієнтована на професіоналів в різних областях, включаючи журналістику.

Програма передбачає повні або часткові стипендії на навчання (зазвичай - на один рік навчання за програмою магістратури) з будь-якої спеціальності в будь-якому університеті Великої Британії. Приймаються заявки від кандидатів, які демонструють відмінні результати під час навчання в бакалавраті і мають від двох до п'яти років професійного досвіду. Необхідно вільне володіння англійською мовою.

Подробиці: https://www.chevening.org/news/applications-for-2020-2021-chevening-scholarships-open/

Дедлайн: 5 листопад 2019 року.

 

  1. Тренінг в Тбілісі від Празької медіашколи по роботі з відео для соціальних мереж

Географія – Східна Європа

Празької медіашкола http://pragueschool.media/ організовує тренінг по роботі з відео, який пройде в Тбілісі з 2 по 5 грудня.

Заявки на цей тренінг можуть подати журналісти, дизайнери, продюсери, менеджери і всі, хто зацікавлений у створенні відео. Чотириденний курс включає роботу з викладачами, пітчинг проектів і роботу в команді. Учасники зроблять відео, які можна буде опублікувати на сайті і в соціальних мережах. Програма російською мовою!

Вартість курсу - 500 євро, включаючи онлайн-модуль супроводу до приїзду в Тбілісі і після. Бажаючі можуть брати участь в конкурсі на стипендію розміром в 700 євро, в яку входить оплата навчання і 200 євро на покриття витрат, пов'язаних з приїздом.

Подробиці: https://bit.ly/2pLhwP9

Дедлайн: 15 листопада 2019 року.

 

  1. Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини

Географія - весь світ

Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA, Організований Українською Гельсінською спілкою з прав людини http://helsinki.org.ua/en/, пройде в Києві з 20 по 29 березня 2020 року.

Автори документальних фільмів про права людини можуть взяти участь в цьому фестивалі. До участі в конкурсних програмах допускаються неігрові фільми, створені в 2018-2019 роках.

Конкурсна програма розділена на три частини, дві міжнародні категорії: DOCU / WORLD - для фільмів довжиною понад 30 хвилин, DOCU / SHORT (фільми тривалістю не більше 30 хвилин) і національний конкурс Docu / Україна. Переможці конкурсу в цих категоріях отримають грошові призи в розмірі 1 000 доларів США. Також вручаються спеціальний приз журі, приз імені Андрія Матросова та приз глядацьких симпатій, розмір призів - 1 000 доларів США.

Подробиціhttps://bit.ly/2NDuKrl

Дедлайн: 20 листопада, продовжений і фінальний дедлайн – 10 грудня.

 

  1. Конкурс інтерактивних історій від Медіашколи Борнмутського університету

Географія - весь світ

Свої інноваційні роботи на цей конкурс можуть представити студенти, блогери та письменники.

Медіашкола Борнмутського університету https://www.bournemouth.ac.uk/about/our-faculties/faculty-media-communication приймає заявки на конкурс New Media Writing Prize (NMWP).

На конкурс приймаються роботи в жанрі інноваційного та інтерактивного сторітеллінгу (як художні, так і документальні), написані спеціально для читання / перегляду на ПК, Mac або на мобільних пристроях. Це можуть бути розповіді, романи, документальні твори або вірші, які використовують інтерактивний підхід і поєднують текст, зображення, відео або анімацію.

Головний переможець конкурсу отримає 1 000 фунтів стерлінгів. Переможець в студентській категорії отримає 750 фунтів стерлінгів від Unicorn Training. Також будуть вручені премії Gorkana Journalism Award - 750 фунтів стерлінгів і приз за інноваційне використання платформи Genarrator - 500 фунтів стерлінгів.

Подробиці: http://newmediawritingprize.co.uk/

Дедлайн: 22 листопада 2019 року (у студентській категорії - 13 січня 2019 року).

 

  1. Гранти на спільні проекти художників і журналістів

Географія - весь світ

Eyebeam Center for the Future of Journalism при підтримці Craig Newmark Philanthropies пропонує гранти на суму від 500 до 5 000 доларів на підтримку спільної роботи художників і журналістів над спільними проектами в жанрі журналістики. Команди, що складаються з художників і журналістів і працюють над інноваційними і викривальними журналістськими проектами, можуть подавати заявки на цей грант. Подавати заявки на гранти можуть автори розрахованих на довгий час проектів, що включають тексти, фото, аудіо та відео. Можливі теми: конфіденційність даних; вибори 2018 го і 2020 років; роль технологій у суспільстві; кампанії, розраховані на посилення політичного впливу; дослідження того, як технології використовуються на шкоду суспільству; протидія дезінформації; штучний інтелект. Заявки приймаються на англійській мові.

Подробиціhttps://bit.ly/2GU68Gz

 

  1. Конкурс Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні

Географія: Україна

Цілі та пріоритети конкурсу Фонду розвитку ЗМІ Посольства США:

1. Покращення якості журналістської освіти.

2. Поліпшення професійних стандартів серед журналістів.

3. Створення сприятливого середовища для розвитку українських медіа.

4. Сприяння співпраці між медіа, громадськими організаціями та органами влади.

Учасники конкурсу: медіа, журналісти. Сума гранту 24000 доларів США.

Подробиці: https://bit.ly/2kyE3wc

 

  1. Гранти на роботу над журналістськими проектами

Географія - Центральна, Східна та Південно-Східна Європа

Reporting Democracy, яка управляється Балканської мережею журналістських розслідувань, некомерційної мережею, яка пропагує свободу слова, права людини і демократичні цінності в Південній і Східній Європі та за її межами. Reporting Democracy пропонує гранти на роботу над статтями або розслідуваннями, присвяченими демократії в Балканських країнах і країнах Вишеградської четвірки.

Пропонується два види грантів:

• гранти на журналістські проекти, включаючи лонгріди, розслідування або аналітичні статті (обсяг тексту близько 1 500 слів);

• гранти для окремих журналістів або команд на транскордонні проекти, включаючи статті і розслідування (обсяг тексту близько 2 500 слів).

Заявки на постійній основі приймаються англійською мовою. Обсяг фінансування залежить від проекту.

Подробиці: https://bit.ly/2Xi89S7

 

  1. Ініціатива по медіaграмотності

Ініціатива по медіaграмотності від Балтійського центру медіа досконалості (BCME)  - Pilna Doma (переклад - Повна Думка). Третій рік поспіль BCME здійснює проект для молоді, з метою підвищення медіaграмотності і критичного мислення. 2 теста / ігри, відео та інші матеріали перекладені російською доступні тут - https://bit.ly/3328YBO. Проект підтримує British Council і Посольство США в Латвії.

 

 

(с) Baltic Centre for Media Excellence, 2019.

Бюлетень створений для розповсюдження на безкоштовній основі.

Укладачі: Аліна Рудіна, Аршалуйс Мурадян, Діана Ходуліна, Євгенія Олійник, Катріна Тетері-Фролова, Мартін'ш Мурніекс, Наіля Алієва, Тамар Хорбаладзе, Віктор Готісан.

В бюлетені використані матеріали з таких джерел:

s3.amazonaws.com

journalismcourses.org

magnumfoundation.org

careyinstitute.org

mobilefilmfestival.com

theopennotebook.com

research.chicagobooth.edu

prize.hostwriter.org

www.ilo.org

artseverywhere.ca

mibma.eu

gurt.org.ua

chevening.org

pragueschool.media

docudays.ua

newmediawritingprize.co.uk

eyebeam.org

balkaninsight.com

ua.usembassy.gov

rus.lsm.lv

 

Переклад матеріалів українською мовою здійснено Костак Ольгою, Українська Асоціація Медіа Бізнесу. ВСМЕ не несе відповідальності за коректність перекладу. Інформація про донорів та грантові програми не є вичерпною; укладачі залишають за собою право вибирати найбільш значущі аспекти для публікації в бюлетені. Готуючи проектні заявки, під час комунікації з донорами та в інших випадках використання матеріалів бюлетеня ВСМЕ рекомендує  користуватися і керуватися зазначеними первинними джерелами.

 




Коментарі

Додати коментар