Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


17 листопада 2018

Тематичний конкурс Фонду розвитку ЗМІ: Вільні та Прозорі Президентські та Парламентські вибори 2019

Facebook Twitter LiveJournal

Посольство США в Києві та Фонд розвитку ЗМІ запрошують засоби масової інформації (друковані, ТВ та електронні), а також медіа-організації надсилати проектні заявки на участь у конкурсі, який сприятиме проведенню вільних, чесних та прозорих президентських та парламентських виборів 2019.

 

Проекти мають підвищити роль ЗМІ та неурядових організацій у сприянні участі у виборах, прозорості та чесності президентських і парламентських виборів 2019 згідно з європейськими стандартами.

 

Проекти можуть включати (але не обмежуються темами зазначеними нижче):

 

  • Висвітлення в регіонах програм кандидатів, політичних партій та коаліцій, прозорості роботи виборчих комісій, процесу реєстрації виборців та висвітлення фактів порушення виборчого законодавства.

 

  • Підвищення громадської участі та обізнаності виборців у виборчих платформах кандидатів, програм політичних партій і коаліцій через теле- та радіо-дебати, тематичні додатки, онлайн форуми та заходи з пресою за участі кандидатів у президенти та представниками політичних партій чи коаліцій.

 

  • Заохочення молодих виборців та тих, хто голосуватиме вперше, скористатися своїм правом голосу.

 

  • Визначення та заохочення особливих груп населення таких як переселенці, роми, ветерани війни на сході України та виборці похилого віку до участі у голосуванні. Публікації в медіа можуть також акцентувати увагу на окремих географічних районах.

 

  • Організація тренінгів для журналістів, які включатимуть, але не обмежуватимуться такими темами як право на доступ до інформації, факт-чекінг, журналістська етика та забезпечення збалансованої подачі інформації про вибори.

 

  • Виявлення та протидія дезінформації шляхом активного інформування, сприяння медіа грамотності та іншим креативним заходам.

 

Фонд розвику ЗМІ Посольства США профінансує якісні проекти орієнтовані на результат, що виконуватимуться організаціями та ЗМІ по всій території України. Ми насамперед вітатимемо проекти з регіонів, які особливо піддаються впливу дезінформації, та які спрямовані на вразливі групи виборців.

 

Тривалість проекту не має перевищувати 12 місяців. Розмір гранту складатиме не більше $20,000, однак може бути меншим в залежності від наявних програмних коштів, запланованого обсягу роботи та потенційних змін у виборчих процесах. Проектні заходи мають бути завершені не пізніше як за 60 днів після закінчення парламентських виборів 2019 року.

 

Гранто-отримувачі будуть координувати свої зусилля з іншими парнерами, які працюють з Посольством США над підтримкою вільних та чесних виборів в Україні. Представники організацій-фіналістів матимуть можливість приїхати до Києва для участі у брифінгу Міжнародної Фундації Виборчих Систем (IFES), яка підтримується USAID. Організації отримають різноманітні матеріали, створені IFES та іншими партнерами, яких підтримує уряд США з метою проведення чесних та вільних виборів в Україні.

 

Оприлюднення цього повідомлення не накладає жодних зобов'язань на уряд США, а також не зобов'язує уряд США покривати витрати, пов'язані з підготовкою та поданням проектних заявок. Крім того, уряд США залишає за собою право відхилити будь-які, або всі отримані заявки.

 

Конкурсні вимоги:

 

  • Громадські організації та їхні члени не можуть представляти інтереси жодного політичного кандидата / партії / блоку, або працювати в якості виборного чи призначеного державного службовця в період реалізації проекту. Заявки від засобів масової інформації, які належать політичним партіям та політичним кандидатам, або підтримуються ними, не будуть розглядатися. Це не стосується ЗМІ, які розміщують інформацію про політичні партії на правах реклами.

 

  • Державні, або комунальні видання не можуть претендувати на отримання фінансування.

 

  • Організації не можуть здійснювати витрати в рамках проекту від імені чи на користь політичних кандидатів, політичних партій, коаліцій, чи їхніх представників.

 

  • Грантові кошти забороняється використовувати як внески до будь-якої політичної кампанії, або в якості оплати видатків на проведення політичної кампанії.

 

  • НУО та ЗМІ мають утримуватися від заяв, або висловлювань, які явно або опосередковано надавали б перевагу певному політичному кандидату, партії, або політичній коаліції.

 

  • Отримання фінансування в рамках даного тематичного конкурсу не дискваліфікує організації від отримання коштів з інших джерел та структур, які фінансуються Держдепартаментом США, включаючи загальний конкурс Фонду розвитку ЗМІ, а також інші тематичні конкурси.

 

ПРАВИЛА ПОДАЧІ ЗАЯВОК:

 

Заповніть стандартну форму заявки для Фонду розвитку ЗМІ та дотримуйтесь інструкцій наведених на сайті: http://ukraine.usembassy.gov/media-fund.html.
 

Щойно Ви вирішили взяти участь у конкурсі, просимо Вас почати / оновити реєстрацію в системах DUNS and SAM. Більше інформації міститься за посиланням:  https://ua.usembassy.gov/education-culture/media-development-fund/.

 

Потенційні учасники конкурсу можуть також звертатися за інформацією за телефоном

(044) 521-5044, або електронною адресою: KyivMDF@state.gov

 

Заявки приймаються виключно в електронному вигляді. Аплікаційні форми, разом з формами SF 424 та SF 424-B мають бути заповнені обома мовами – англійською та українською.

 

Проектні пропозиції (англійською та українською) позначені Фонд розвитку ЗМІ – Вибори 2019, мають бути надіслані не пізніше 7 грудня, 18:00 за українським часом.

 

Просимо зауважити, що неповні проектні заявки, що надійшли пізніше зазначеного часу, розглядатися не будуть.

 

Перш ніж подавати Вашу заявку, просимо детально ознайомитися з інформацією, розміщеною на сторінці Фонду розвитку ЗМІ Посольства США: http://ukraine.usembassy.gov/media-fund.html.

 

 




Коментарі

Додати коментар