Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


3 серпня 2018

Школа цифрової безпеки DSS380 пропонує редакціям комплексну підтримку

Facebook Twitter LiveJournal

Редактори ЗМІ здатні чудово організувати процес створення та публікації контенту в своїх редакціях, однак нерідко технічна частина роботи редакції (сервери, облікові записи, техніка) є доволі хаотичною та уразливою. Це становить приховані чи наявні загрози для роботи як колективу, так і кожного окремого співробітника редакції. «Інтерньюз-Україна» в рамках Школи цифрової безпеки DSS380 надає українським редакціям комплексну підтримку через  аудити з цифрової безпеки та подальші консультації.

Навесні-влітку 2018 року ми розпочали працювати з двома першими редакціями на основі відкритого конкурсу. Ми плануємо відібрати ще три редакції для участі в проекті. Запрошуємо редакції українських ЗМІ до участі в конкурсі – реєстрація.

Відібрані за конкурсом редакції:

  • пройдуть професійний цифровий аудит, на якому фахівці допоможуть уточнити загрози, краще зрозуміти ризики та вразливість організації;
  • за результатами аудиту отримають список релевантних рекомендацій та детальний опис їх втілення;
  • пройдуть навчання з цифрової безпеки, програма якого буде складена відповідно до результатів аудиту – буде спрямована на визначені потреби;
  • за рахунок поглибленої та тривалої експертної підтримки матимуть нагоду втілити заходи для посилення як організаційної безпеки, так й індивідуальної захищеності кожного співробітника.

Для надання консультаційної підтримки обираємо редакції ЗМІ, які усвідомлюють свої слабкі сторони у сфері цифрової безпеки, розуміють актуальні виклики, що стоять перед колективом та готові працювати над змінами. Перевагу матимуть редакції з Києва та Київської області.

Протягом процесу зміцнення організаційної та індивідуальної цифрової безпеки(серпень-грудень 2018, п’ять місяців) редакції будуть підтримувати консультанти з цифрової безпеки, залучені до кожного етапу роботи.

Перевагу матимуть редакції, що відповідають таким критеріям:

  • мінімум 2 роки досвіду роботи як медіа;
  • мінімум 1 співробітник, який виконує завдання ІТ-підтримки редакції;
  • мінімум 10 співробітників редакції (включно з ІТ-фахівцями);
  • керівництво розуміє загрози та слабкі сторони редакції в сфері цифрової безпеки, артикулює проблеми та готове працювати (витрачати як мінімум часовий ресурс колективу) для покращенням ситуації.

Перевагою для редакції буде наявність ІТ-фахівця, зацікавленого в розвитку тренерських та експертних навичок в сфері цифрової безпеки.

Детальну інформацію можна отримати написавши на адресу dss380.ukraine@gmail.com.

Інформація про проект

DSS 380 – школа цифрової безпеки для правозахисників, громадських активістів, представників неурядових організацій та ЗМІ в Україні. Завдання Школи – надати можливості для посилення індивідуальної та організаційної цифрової безпеки цільових аудиторій проекту шляхом проведення консультацій, тренінгів та експертної підтримки.

Facebook: https://www.facebook.com/dss380org

 

Джерело: https://dss380.org/announcement-media/?utm_source=Internews+Ukraine+Newsletter&utm_campaign=85bc3ff91e-EMAIL_CAMPAIGN_2018_08_02_02_04&utm_medium=email&utm_term=0_605c88b8e6-85bc3ff91e-119652845




Коментарі

Додати коментар