Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


3 липня 2020

Онлайн-школа для журналістів та політикинь: «Політика + Медіа».

Facebook Twitter LiveJournal

ГО «Інститут розвитку регіональної преси», проєкт «Жінки – 50% успіху України» та кампанія проти сексизму в медіа та політиці «Повага» за підтримки Національного Демократичного Інституту запускають онлайн-Школу «Політика + Медіа».

Мета школи – вдосконалення навичок здорової комунікації та покращення взаємодії між місцевими політикинями та медійницями й медійниками, які працюють із політичною тематикою.

Викладачі школи – відомі українські тренери та тренерки, практики зі значним професійним вітчизняним та міжнародним досвідом:

  • Олег Хоменок, старший радник з питань медіа в Internews Network, член Комісії з журналістської етики
  • Наталія Процюк, тренерка з комунікацій, політтехнологій, викладачка, наставниця та експертка «Курсу для лідерів», посолка Фонду сім’ї Богдана Гаврилишина у Хмельницькій області
  • Любов Багацька, редакторка нових медіа телеканалу «Настоящее Время»
  • Ніна Кур’ята, екс-голова Української служби BBC
  • Людмила Панкратова, адвокатеса та медіаюристка ІРРП
  • Ірина Славінська, координаторка гендерних питань кампанії «Повага», продюсерка UA: Радіо Культура
  • Вікторія Кобиляцька, заступниця головної редакторки проєкту «Жінки — 50% успіху України», журналістка
  • Альона Романюк, тренерка з комунікацій, редакторка проєкту «По той бік новин»

Школа «Політика + Медіа» складається з двох взаємодоповнюючих компонентів – навчання політичних журналісток/ів та політикинь. Відтак до участі запрошуються: 

I) журналісти та журналістки, які працюють в локальних та регіональних медіа, дотримуються стандартів професії та працюють з політичною тематикою, прагнуть удосконалити свій фаховий рівень висвітлення виборчого процесу — навички пошуку та аналізу інформації про кандидатів/ок та партій до, під час та після місцевих виборів, створення унікальнальних гендерно чутливих матеріалів про жіноче лідерство, успішно інтерв’ювати політиків та політикинь, сторітелінгу в журналістиці.

II) політичні лідерки та громадські діячки, які планують балотуватися на місцевих виборах 2020, хочуть навчитися або вдосконалити свої вміння створювати інформаційні приводи, ефективно комунікувати з медіа, давати інтерв’ю, знайти й створити свій унікальний образ політикині.

Розклад та програма навчання:

для ЖУРНАЛІСТІВ тут 

для ПОЛІТИКИНЬ тут

Для участі заповніть, будь ласка, анкету.

Анкета для участі ЖУРНАЛІСТІВ тут

Анкета для участі ПОЛІТИКИНЬ тут

Дедлайн подачі анкети до 15:00 год  7 липня (2020)

За час навчання у школі «Політика + Медіа» (онлайн-інтенсив із 13 по 24 липня, а також консультаційний супровід для закріплення здобутих знань і навичок):

I) журналісти та журналістки підготують щонайменше три професійні журналістські матеріали – профайли кандидатки/кандидата у депутати чи аналітичну статтю щодо програм партій в частині дотримання гендерних квот та/або гендерної рівності; гендерно чутливий, збалансований матеріал на актуальну політичну тематику; а також інтерв’ю з політикинею або громадською діячкою, яка буде балотуватися на найближчий виборах у місцеву владу. Найкращі інтерв’ю ГО «ІРРП» розмістить на власному сайті та ресурсах кампанії проти сексизму в медіа та політиці «Повага» та проєкту «Жінки – це 50% успіху України» (за вибором та рішенням редакції).

II) політикині сформулюють власне ключове повідомлення, підготують комунікаційну стратегію, медіа-план, контент-план, інформаційний пакет, створять власний, унікальний образ політикині у соцмережах, підготують графічний та відеоконтент для своїх соцмереж, підготуються та гідно дадуть інтерв’ю в медіа, дізнаються про способи юридичного захисту своїх прав у разі порушення журналіст(к)ами етики і стандартів, а також зрозуміють, як ефективно реагувати на політичні «вкиди», фейки й маніпуляції.

Форма навчання – онлайн, платформа ZOOM.

Мова навчання – українська.

Необхідна техніка – стабільний інтернет, ноутбук, комп’ютер або планшет.

Участь безкоштовна.

Кількість учасниць та учасників обмежена  ми оберемо для навчання по 10 учасниць/ків для (I) групи журналісток/ів та (II) групи політикинь.

Учасники зобов`язуються бути присутніми та брати активну участь протягом усіх днів школи і виконувати практичні завдання.

Після завершення навчання всі учасниці та учасники отримають Сертифікат про закінчення школи «Політика + Медіа».

* Обрані кандидати та кандидатки отримають запрошення 9 липня (2020) на електронну скриньку.

** З питань школи «Політика + Медіа» звертайтеся на v.lisovyk@gamil.com або телефоном +38-050-241-8386.

 

Джерело: ІРРП




Коментарі

Додати коментар