Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


20 липня 2018

ІРРП запрошує журналістів-розслідувачів на тренінг з фізичної безпеки

Facebook Twitter LiveJournal

ГО «Інститут розвитку регіональної преси – ІРРП» оголошує додатковий набір учасників на дводенний тренінг з фізичної безпеки, який проведуть сербські журналісти-розслідувачі Стеван Дойчинович та Павле Петровіч.

Цільова аудиторія: журналісти-розслідувачі, котрі під час виконання професійних обов’язків неодноразово наражалися на небезпеку, а саме: погрози, залякування, спроби фізичного насильства, психологічний тиск.

Дата проведення: 29-30 липня, м. Київ.

Тренінг з фізичної безпеки є складовою тримодульного тренінгу з безпеки журналістів, що охоплює аспекти цифрової, правової та фізичної безпеки.

За результатами тренінгу учасники та учасниці дізнаються:

  • як працювати з анонімними, малознайомими та потенційно небезпечними людьми, зокрема джерелами;
  • про особливості індивідуального (закритого) спілкування з фігурантами розслідування;
  • як працювати під прикриттям та в стресових ситуаціях;
  • про особливості стеження та контрстеження;
  • про особливості співпраці з правоохоронними органами.

Тренери:

Стеван Дойчинович – головний редактор сербського журналістського об’єднання з дослідження злочинності та корупції KRIK, регіональний редактор Центру з дослідження організованої злочинності та корупції (Organized Crime and Corruption Reporting Project, OCCRP) у країнах Східної Європи та Центральної Азії. Спеціалізується на розслідуванні організованої злочинності, корупції, приватизаційних угод, відмиванні грошей та індустрії азартних ігор. Стеван – автор книги про роль балканської мафії у міжнародній контрабанді кокаїну.

Павле Петровіч – журналіст-розслідувач сербського журналістського об’єднання з дослідження злочинності та корупції KRIK, працював із OCCRP як журналіст-розслідувач та спеціаліст з безпеки. Закінчив факультет із безпеки Белградського університету, навчається на магістерській програмі з вивчення тероризму, організованої злочинності та безпеки. 
З 2009 року викладає Soko Combat System (система самозахисту, яку людина опановує за короткий термін в реальних умовах життя з урахуванням своїх фізичних даних).

У 2017 році здобув премію Data Journalism Award.
Заповнити заявку на участь у тренінгу з фізичної безпеки можна 
ТУТ.

Заявки приймаються до 22 липня (12.00).

Проект реалізовується в рамках Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні (EU Anti-Corruption Initiative) – найбільшої програми підтримки з боку ЄС в сфері боротьби з корупцією. Її імплементацією займається Данська агенція з міжнародного розвитку (DANIDA).

 

Джерело: Громадський Простір




Коментарі

Додати коментар