Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


14 травня 2012

18.05.2012 року - Круглий стіл: «Шляхи вдосконалення системи доставки обов’язкового примірника видання»

Facebook Twitter LiveJournal

18 травня в рамках  VIІІ Київської міжнародної книжкової виставки-ярмарку, з 13-00 до 15-00 експерти галузевих асоціацій та державних органів розроблять варіанти змін до процедури доставки обов’язкових примірників видань. Ці спільні пропозиції будуть запропоновані законодавцям саме як спільні та необхідні для коригування прогалин у законодавстві, які шкодять видавничому бізнесу та не є корисними для держави.

12.01.2012 року набув чинності законопроект № 4319-17, що запровадив адміністративну відповідальність у вигляді штрафу за недоставляння або порушення строків доставляння обов’язкових примірників видань. Перші місяці виконання нових вимог Закону продемонстрували недосконалість діючої системи доставки обов’язкових примірників. Сьогодні видавці та виробники документів змушені за власний кошт та у вкрай незручний спосіб доставляти примірники. Навіть добросовісне відсилання примірника поштою не виключає притягнення до відповідальності, через вкрай короткі строки визначені Законом. 

Учасники круглого столу обговорять та спільними зусиллями розроблять варіанти вирішення наступних питань: 

1) Який орган має здійснювати отримання та подальшу доставку бандеролей з обов’язковими примірниками?

2) Як спростити та зробити більш дешевим виконання вимог Закону?

3) Які строки слід встановити для доставки обов’язкових примірників?

4) Який перелік одержувачів обов’язкових примірників є доцільним та виправданим?

5) Як виробнику документів убезпечити себе від відповідальності та підтвердити належне виконання вимог Закону?

Цей спільний документ буде направлений до профільного комітету ВРУ – Комітету з питань утвердження свободи слова та інформації саме як спільний, необхідний для виправлення прогалин у законодавстві. 

Учасники:

Юристи, журналісти, видавці друкованих та аудіовізуальних ЗМІ, представники: Держкомтелерадіо, Української асоціації видавців періодичної преси, КМ України,  Української асоціації видавців та книго розповсюджувачів.

Участь у заході безкоштовна, за умови попередньої реєстрації.

Контакти для реєстрації,

Олександр Дяченко, юрист УАВПП.

Т. 425 -57-87, 097 481 777 8.

e-mail: lawyer@uapp.org

Круглий стіл відбудеться за підтримки Українського медіанного проекту «У-Медіа», що виконується Інтерньюз Нетворк завдяки підтримці Агентства США з міжнародного розвитку (USAID)» та  співпраці УАВПП з International Media Support




Коментарі

Додати коментар