Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


16 серпня 2018

Журналісти Associated Press викрили Google в стеженні за користувачами

Facebook Twitter LiveJournal

Думаєте, вимкнули геолокацію, і все, вас не знайдуть? Як би не так: «великий брат» Google завжди стежить за вами. Журналісти Associated Press з'ясували, що сервіси інтернет-корпорації Google практично завжди зберігають інформацію про пересування користувачів, навіть незважаючи на вимкнуту функцію історії місцезнаходжень.


Експерти комп'ютерних наук з Прінстона, до яких звернулося AP, підтвердили інформацію, що компанія відстежує переміщення без запиту.


 


Іноді пошуковик заздалегідь запитує дозволу на використання інформації про місцезнаходження. Наприклад, додаток Google Maps повторно просить доступ, якщо користувач почне його використовувати для навігації. При позитивній відповіді він буде робити це кожен день.


 


Google також може зберігати моментальний знімок місцезнаходження, коли користувач просто відкриває програму «Карти». Відстежувати локацію можна навіть за запитами, які обробляє пошуковик. Вони теж зберігаються в обліковому записі.


 


АР уточнює, що така вразливість стосується близько 2 млрд пристроїв на операційних системах iOS і Android.


 


У компанії спробували виправдатися і послатися на іншу функцію, яку також потрібно скасувати, щоб програми не зберігали позначки про місцезнаходження. Вона називається «Активність в інтернеті і додатку», включена за замовчуванням.


 


Експерти пов'язують наполегливість компанії з прагненням збільшити доходи від реклами.


 


Ну, все вірно: хочеш безкоштовно користуватися розробками Google - дай компанії їх монетизувати.


 


За матеріалами sostav.uа


Джерело: МедіаНяня



Коментарі

Додати коментар