Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


6 липня 2018

РАДА ПОВЕРНУЛА АВТОРАМ "ДИКТАТОРСЬКИЙ" ЗАКОНОПРОЕКТ ПРО ЗМІ

Facebook Twitter LiveJournal

Парламентарі не схотіли навіть розглядати його в сесійній залі. 


Верховна Рада направила на доопрацювання законопроект № 6688, який у ЗМІ вже встигли охрестити диктаторським. Документ передбачав можливість без рішення суду блокувати будь-які сайти до 48 годин, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.


 


Також законопроектом передбачалася повна фільтрація інтернет-трафіку через спеціальні канали, щоб держава знала, коли і на які сайти заходять українці. Більше того, вона отримувала б доступ навіть до особистої пошти. 


 


Раніше схожі норми пробували впровадити у Росії та Китаї, але навіть там від ідеї тотального контролю відмовилися. Натомість профільний комітет ВР суперечливу редакцію підтримав, однак у сесійній залі за ініціативу не проголосували. "Це остаточна руйнація прав і свобод громадян, коли за рішенням слідчого може бути заблокований будь-який ресурс. Це ж дуже зручно. Бо спокійно можна перерозподілити будь-який ринок ЗМІ. Це просто катастрофа", - вважає народний депутат Руслан Семенуха.


 


 


Автори документу переконують, що про цензуру не йдеться – лише про боротьбу із інформаційною агресією Росії. "Якщо ми і далі хочемо потерпати від тих модернових методів, які застосовувала Росія, ми і далі можемо не впроваджувати норми закону. Таке працює в багатьох країнах світу. І дійсно в позасудовому порядку", - аргументував співавтор законопроекту Іван Винник. 



Коментарі

Додати коментар