Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


6 квітня 2016

Місцеві найбільш популярні тематики та головні джерела інформації

Facebook Twitter LiveJournal

72% американців уважно стежать за місцевими новинами

Огляд

Доросла аудиторія найбільш уважно відслідковує наступні місцеві тематики: погода, останні новини, політика та кримінал. Усі вони мають впевнену більшість – дві третини аудиторії та більше. Трохи менш популярними, але твердо більше половини аудиторії збирають навколо себе мистецтво та культура, місцевий бізнес, школи та освіта, події громади та сусідів, ресторани, податки та дорожній рух. Менша частина учасників опитування цікавиться питаннями житла, діями місцевої влади, новими робочими місцями, соціальними послугами чи зонуванням територій. Так, приблизно кожен 4 з 10 дорослих, або навіть менше, цікавляться цією місцевою інформацією.

Ті, хто стежить за місцевими новинами, і ті, хто не відслідковує їх уважно, цікавляться багатьма тематиками

Місцеві прихильники новин та ті, хто прихильниками не є, шукають інформацію за дуже різними тематиками. Насправді дещо несподіваним виявився той факт, що ті дорослі, хто каже, що уважно слідкує за місцевими новинами, не приділяє більше уваги, так само як і ті, хто не відслідковує місцеві новини, таким суто місцевим тематикам як місцевий бізнес, ресторани, події громади, житло та нерухомість та соціальні послуги. Та навіть у тих тематиках, які прихильники місцевих новин відслідковують найбільше за інші, у багатьох випадках різниця між цими двома групами (прихильники та не прихильники – Прим.Ред.) є не більшою, ніж 12 відсоткових пунктів (погода, місцева політика, мистецтво та культура, місцеві ресторани, податки, дорожній рух та нові місцеві робочі місця).

Купка тематик, які прихильники місцевих новин відслідковують суттєво пильніше, ніж не прихильники, є наступною.

§ Місцеві школи та освіта (на 20 відсоткових пунктів більше у порівнянні з тими, хто не слідкує за місцевими новинами уважно)

§ Діяльність місцевої влади (на 18 відсоткових пунктів більше)

§ Останні новини громади (на 17 відсоткових пунктів більше)

§ Зонування (на 16 відсоткових пунктів більше)

І ще одне. Серед тих, хто уважно відслідковує місцеві новини, є суттєві вікові відмінності. У більшості випадків вищий інтерес до певних тематик генерують люди старшого віку (40 років та старші). Це справедливо для таких тематик як погода, політика, кримінал, дорожній рух, податки та діяльність місцевої влади, соціальні послуги та зонування. А от найвищий інтерес прихильників місцевих новин до нових робочих місць та новин місцевих ресторанів, порівняно з іншими дорослими, викликаний переважно завдяки зацікавленості у цих тематиках особами, молодшими за 40 років.

Прихильники місцевих новин віддають перевагу газетам як джерелу інформації у більшості з тематик, у той час як інші більше покладаються на інтернет

Ентузіасти місцевих новин надають перевагу традиційним медіа (газети та новини на телебаченні), як джерелам інформації за більшістю тематик, які вони відслідковують. Для 12 з 16 тематик, про які ми розпитували, газети є головним джерелом інформації (або одним з декількох головних джерел) для тих, хто відслідковує місцеві новини. Для 4 з цих 16 тематик основним джерелом інформації є телевізійні новини. Інтернет є переважним джерелом інформації для цієї групи тільки у 3 тематиках: ресторани/бари/клуби, місцевий бізнес та нові робочі місця.

На противагу, ті, хто не відслідковує місцеві новини уважно, називають інтернет джерелом інформації, якому вони надають перевагу (або використовують інтернет та іншу платформу) для 14 з 16 місцевих тематик.

Новини в газетах та на телебаченні очолюють перелік джерел для 8 та 9 тематик відповідно, у той час як дізнаватися про щось від інших людей прагнуть за трьома місцевими тематиками. Підсумовуючи, ті, хто не відстежує уважно місцеві новини, покладаються на більш широке коло джерел інформації, незважаючи на те, що вони з набагато меншою імовірністю взагалі будуть відслідковувати місцеві новини, аніж ті, хто стежить за цією інформацією уважно.

Прихильники місцевих новин суттєво покладаються на традиційні джерела інформації, хоча багато хто з них також шукає інформацію в інтернет

Надання переваги газетам як джерелу місцевої інформації тими, хто уважно стежить за місцевими новинами, є очевидним. Вони з набагато більшою імовірністю читатимуть новини саме у газетах майже за кожною з 16 тематик, за виключенням прогнозу погоди та останніх новин. Троє з десяти (або навіть більше) прихильників місцевих новин читатимуть у газетах про кримінал (42%), місцеву політику (30%), новини громади (29%), або мистецтво та культуру (29%). Одна чверть надає перевагу газетам, коли шукає інформацію про місцеві школи (26%), податки (26%), дії влади (23%), місцевий бізнес (23%), та питання житла (22%). Двоє з 10 надають перевагу газетам, коли шукають інформацію про ресторани (20%), нові робочі місця (20%), чи питання місцевого зонування територій (20%). Менше, ніж один з десяти тих, хто слідкує за місцевими новинами, звертаються до газет як до основного джерела інформації, щоб дізнатися останні новини (15%), почитати про соціальні послуги (15%), дізнатися про погоду (11%) чи дорожній рух (10%).

А от дуже прив'язані до актуального часу тематики (останні новини та погода) представники цієї групи більш схильні відстежувати у телевізійних новинах. Щонайменше шестеро з 10 надають перевагу саме телевізійним новинам, щоб дізнаватися про погоду (66%) та останні новини (62%). Близько однієї третини через новини на ТБ дізнаються що сталося у політиці (32%) та про кримінал (32%), а одна чверть (23%) надає перевагу цьому каналу, щоб дізнаватися про новини з доріг. Менше, ніж двоє з десяти надають перевагу новинам на ТБ, коли шукають інформацію про дії місцевої влади (15%), мистецтво та культуру (15%), школи (12%) або податки (12%), та менше, ніж один з десяти шукають тут інформацію за 7 тематиками, що залишилися. Прихильники місцевих новин, більше, ніж інші дорослі, звертатимуться до новин на ТБ за інформацією по кожній з досліджуваних тематик, за виключенням місцевого бізнесу, новин громади, нових робочих місць, зонування територій та соціальних сервісів.

Щоправда, на додачу до цих традиційних платформ місцевих новин, інтернет є джерелом номер один для багатьох з тих, хто слідкує за місцевими новинами, коли вони хочуть дізнатися про місцеву погоду (31%), ресторани (28%) та місцевий бізнес (26%). Найменша кількість шукає в інтернеті інформацію про школи (20%), нові місця роботи (17%), останні новини (16%), політику (16%), житло (16%), мистецтво та культуру (15%), кримінал (12%) чи про події громади (11%).

Ті, хто слідкує за місцевими новинами, приблизно так само, як і інші дорослі, використовують для цього такі джерела інформації як радіо, мобільні телефони, дослухаються до того, що кажуть їх знайомі та місцева влада. У той час як інформація від знайомих та новини по радіо очолюють перелік джерел практично корисної інформації для тих дорослих, хто не відслідковує місцеві новини. При чому ці джерела інформації вони не відслідковують системно – скоріше, вони очолюють перелік джерел, які використовуються спорадично.

§ Радіояк основне джерело інформації з будь-якої з 16 місцевих тематик, про які ми запитували, використовує дуже невелика кількість тих, хто систематично відслідковує місцеві новини. 15% звертаються до радіо як джерела інформації щодо дорожнього руху. Десь один з 10 слухає радіо, щоб отримати інформацію про погоду (10%) або дізнатися останні новини (9%), а ще менше очікують від радіо отримати інформацію з будь-якої іншої тематики.

§ Отримати інформацію від іншої людини– цим інструментом користуються приблизно кожний десятий прихильник місцевих новин, коли цікавиться подіями громади (13%), місцевими ресторанами (13%), місцевим бізнесом (12%), а також школами (10%). Щодо інших тем, які залишилися, то менше 10% кажуть, що вважають для себе інформацію, отриману від іншої людини, пріоритетним джерелом.

§ Мобільний телефонті, хто симпатизує місцевим новинам, називають ключовим джерелом інформації для новин про погоду 6%, але для усіх інших тем це джерело інформації згадують 2% або навіть менше.

§ Місцева влададля прихильників місцевих новин є пріоритетним джерелом інформації у менш ніж 2% випадків – для будь-якої з 16 зазначених тематик, окрім податків (4%) та соціальних послуг (3%).

Молоді прихильники місцевих новин покладаються на інші джерела місцевої інформації, аніж їх доросліші колеги

У той час як довіра прихильників місцевих новин до газет як до ключового джерела інформації з багатьох місцевих тематик виглядає як позитивний сигнал для індустрії, у багатьох випадках це просто віддзеркалення звичок 40-річних і старших, хто слідкує за місцевими новинами. Для багатьох тематик, які люди старшого віку традиційно звикли шукати у газетах, молодь, яка цікавиться місцевими новинами, віддає перевагу нетрадиційним джерелам. Так, молоді прихильники місцевих новин у віці, меншому за 40, називають інтернет пріоритетним джерелом інформації з наступних тематик:

§ Місцеві ресторани, клуби та бари (45% прихильників місцевих новин у віці, меншому за 40 років, покладаються переважно на інтернет як джерело інформації з цієї тематики)

§ Інший місцевий бізнес (33%)

§ Школи та освіта (29%)

§ Місцева політика (28%)

§ Робота (27%)

§ Житло (21%)

§ Мистецькі та культурні події (20%)

§ Події громади або у сусідніх громадах (19%).

Ці висновки можуть свідчити про суттєві зміни, які будуть відбуватися у середовищі місцевих новин, зокрема у сфері доставки цих новин до тих, хто найбільш зацікавлений стежити за тим, що відбувається у їх місцевих спільнотах.

Оригінал цієї публікації – тут: http://www.pewinternet.org/2012/04/12/part-iv-local-topics-of-interest-and-the-primary-source-for-information/

Автор: Керолайн Міллер (Carolyn Miller), Крістен Пьюрсел (Kristen Purcell) та Том Розентьєль (Tom Rosentiel)

 

Джерело: 




Коментарі

Додати коментар