Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


4 квітня 2016

Додаток для планшетів, який розробила та впровадила Toronto Star, змусив її провести глибокі перетворення у редакції

Facebook Twitter LiveJournal

Менш ніж через 6 місяців після запуску в експлуатацію радикально іншого підходу до висвітлення новин, програмний додаток для планшетів Toronto Star’s Touch був скачаний понад 200 тисячами користувачів та має понад 50 тисяч підключень щодня, 7 днів на тиждень.

Немає нічого важчого, ніж створювати нові звички споживання новин. На наш погляд, перші успіхи Toronto Star Touch багато в чому завдячують сміливості та візуальній красоті нового стилю подання інформації разом із повним використанням усіх цифрових можливостей, які надають планшети.

Історія потребує відео? Зроблено.

Потрібні діаграми, мапа, звуковий файл, фотогалерея? Зроблено.

У історії є різні рівні складності, і вони мають накладатися один на інший, щоб дозволити побачити питання глибше? Зроблено.

Багатошаровий формат оповідання історій надає читачам можливість визначатися, наскільки глибоко вони хочуть заглиблюватися в тему.

Дуже багато цінних речей ми дізналися та навчилися від наших друзів з La Presse, що у Монреалі, які були визначними піонерами у цій ініціативі. А найбільшою складовою нашого успіху була глибока трансформація, через яку пройшла редакція протягом року підготовки, який передував запровадженню цього нового підходу.

Редакція Star завжди була підприємливою та прогресивною. Роки тренінгів з цифрових технологій та безперервна реструктуризація як редакції, так і роботи з новинами протягом дня, зробила людей тверезо мислячими щодо цифрових технологій та охочими до занурення у нові області. Але ми продовжували дивитися на новини з традиційної точки зору друкованого видання — текст з ілюстраціями з боків.

При цьому видозмінювався погляд на новини з огляду на переваги підходу «спочатку екран». Адже тепер новина – це не звіт про подію у прозі, який іноді може бути проілюстрований. Сьогодні новина – це сплав ідеї, емоції та захоплення, які можуть бути передані у дуже енергійній та незабутній формі, використовуючи комбінований вплив декількох медіа — тексту, відео, звуку та графіки.

Це був великий крок для багатьох журналістів, і не кожний бажав приєднатися до цієї подорожі. Тим хлопцям, хто вважав зміни аж надто екстремальними, ми запропонували нашу подяку та гарну вихідну компенсацію у знак вдячності за їх внесок. Після цього ми найняли 70 молодих людей із новими навичками сторітеллінгу, які були потрібні для розвитку Toronto Star Touch. І ще ми провели масштабне дослідження для того, щоб підкоригувати наші плани щодо новин, інформації та спорту під потреби молодої частини аудиторії.

Ми також прийняли рішення, що програмний додаток буде безкоштовним.                

Ми знали, що він має бути безкоштовним, що ми мали можливість залучити молодшу аудиторію у захоплююче середовище цифрових новин. І ми прагнули отримати максимально широку аудиторію для продукту, який виробляє наша чудова редакція.

Місія цієї поважної новинної організації залишається тією ж самою. Toronto Star продовжує свій Хрестовий похід за соціальну справедливість та кращу, більш чесну Канаду.

Але з Toronto Star Touch ми з цією місією звертаємося до нової аудиторії і у нові способи.

 

Автор/Контакт: Джон Крюкшенк (John Cruickshank) є видавцем Toronto Star та Президентом Star Media Group, яка знаходиться у Торонто, Канада. Ви можете написати йому листа на адресу jcruickshank@thestar.ca.

 

Оригінал цієї публікації тут: http://www.inma.org/blogs/ideas/post.cfm/toronto-star-s-tablet-app-leads-deep-editorial-transformation

 

Джерело: 




Коментарі

Додати коментар