Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


24 липня 2020

Новий проєкт Depo.ua - ВеСело

Facebook Twitter LiveJournal

Проект сайту https://www.depo.ua/ «ВеСело» набирає обертів. На другому етапі наш екіпаж вирушає в Івано-Франківську область: нас чекає нова битва під Обертином!  Не чули про таке? А ось і даремно. Між іншим, у Чернівцях і сьогодні є вулиця Обертинска, а до недавнього часу була така і у Львові. Обертин — старовинне село в Івано-Франківській області, перша письмова згадка про нього датується 1384 р., а в 1531 р. тут стався наймасштабніший бій між військами польського короля Сигізмунда I Старого і молдавського князя Петра IV Рареша, який  іменується битвою під Обертином. Хто переміг? Розповімо і про це в ході проекту, зараз тільки анонс: з одного боку загиблих у цій битві було близько 7 тис., а з іншого — 256 осіб.

 

Але нас, звичайно, більше цікавить не славне минуле, а оптимістичне теперішнє, адже це і є мета проекту «ВеСело» — відшукати (а потім відвідати і вам розповісти) ті села, де населення не зменшується катастрофічно, а, навпаки, зростає, де жителі не сумують, а дивляться у майбутнє з оптимізмом і роблять все можливе, щоб їхнє село процвітало і розвивалося.

Так ось, Обертин якраз із таких. Ми обов'язково розповімо про те, як в селі з'явився соціальний кооператив (та й взагалі, хоч дізнаємося, що це таке і як працює), поспілкуємося з підприємцями, скуштуємо місцевого хліба — а пекарня тут, кажуть, одна з кращих у регіоні, та і просто поспілкуємося з жителями — чи зможуть вони нам розкрити свій секрет, чому у більшості з них немає навіть думки кинути рідне село і податися шукати щастя в місті.

Але шлях нас чекає неблизький, так що дорогою ми встигнемо ще багато чого: перевіримо дорогу до Івано-Франківська, заїдемо до Тернополя, дізнаємося, хто такий Іоан Георгій Пінзель і чому його називають галицьким Мікеланджело, заїдемо на Джуринський водоспад і відвідаємо багато інших цікавих місць. Так що обов'язково підписуйтесь на наші сторінки в соцмережах — Facebook https://www.facebook.com/depoua і  Instagram https://www.instagram.com/depo_ukraine, буде багато цікавого в реальному часі, у тому числі і прямі ефіри. Ну і, звичайно, за підсумками другого етапу ми також знімемо відеосюжет, і на сайті буде докладний звіт — як це було на першому етапі, звітні матеріали щодо якого можна знайти тут:

https://www.depo.ua/static/longread/veselo/page12479599.html?fbclid=IwAR1y3QOfY_agSoyR-sW70KFkNJpmxaFKJnoRUOmWR9q25pSr-tCBTFHXgI8

https://www.youtube.com/watch?v=CeT4Jdd_MI8&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1ialnEJFJeIB7UcqXAEJ5BW6ksL2W_b4AgCQ32xu80Qj9QTZU2WJnXrJA

Старт другого етапу — 9 липня. Якщо ваше село знаходиться десь на шляху від Києва до Івано-Франківська, пишіть нам у коментарях в соцмережах — заїдемо і до вас. Не забувайте, що за підсумками сезону саме ваше село може отримати пам'ятний знак «ВеСело 2020». Слава — це ж завжди приємно!

 

 




Коментарі

Додати коментар