Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


11 лютого 2019

Проектний підхід дозволить нам більше і краще працювати для громади

Facebook Twitter LiveJournal

Редактори Львівщини та Волині про цінність роботи у проектах

 

Ярина Пришляк, «Медіа креденс». «Для мене найцікавішим був другий етап тренінгу, коли ми розглядали практичні речі. Особливо корисним було усе, що стосується заповнення заявки, розрахунків і формування бюджету. Я планую працювати із грантодавцями, але до цього моменту слово «грант» для мене означало лише те, що потрібно до когось іти і просити гроші. А деталі мені були абсолютно невідомі. Ви допомогли розібратися. Дуже дякую».

Любов Добжанська, «Миколаївські вісті». «Для нас кожен тренінг – як ковток свіжого повітря. Кожного ми повертаємося до редакції із новими ідеями і втілюємо їх. На цей тренінг я приїхала, щоб навчитися працювати у проектах, бо цим ми ще ніколи не займалися. Дякую за коротку теорію і розумний її баланс із практикою. Дуже цінною була можливість працювати у невеликих групах – це дозволило глибше розібратися у темі, яку ми погано знаємо».

Ірина Телька, «Миколаївські вісті». «У нас в редакції дуже багато ідей проектів, але проблема із практичною реалізацією. Для мене дуже цінним був опис цільової аудиторії – те, як ми це робили сьогодні. Я намагаюся мати дуже чіткий опис нашої аудиторії, щоб бачити потреби людей максимально чітко. І ті інструменти, які ми отримали під час семінару сьогодні, допоможуть мені покращити своє бачення і розуміння, що саме і чому саме це ми пишемо для наших читачів».

Микола Іванців, "Воля Народу". «В мене після семінару з’явилося ще більше запитань, аніж було до нього. А це – до кращого, бо розкрилися нові важливі аспекти, які я маю враховувати у роботі. Час пройшов дуже швидко і з користю. Виникли нові ідеї. А отримана нами тактика-інструкція як ці ідеї реалізовувати допоможе мені рухатися уперед. Цей порядок дозволяє логічно розставити акценти і підготувати заявку на конкурс. Або вийти на проект, який ми будемо реалізовувати самі. Звісно, з першого разу важко – я ж кажу, виникло багато нових питань. Але з ідеєю треба ніч переночувати – тобто, обміркувати її не поспіхом, а на свіжу голову. Тому зі своєю ідеєю я ще поживу деякий час. Але те, що потрібно рухатися уперед – поза сумнівом. Раніше, читаючи оголошення про гранти, я часто не наважувався і навіть просто не бачив, що ж ми можемо подати на той чи інший конкурс. А тепер наче шансів стало більше, та й можливості розширилися… Дуже за це дякую!»

Антоніна Михальчук, «Слово правди», м.Володимир Волинський. «Часто, коли сідаєш заповнювати ту чи іншу анкету на грантовий конкурс, тобі бракує певної конкретики, визначеності. А тепер, після практичної частини семінару, мені буде із цим набагато легше. А у нас є велика зала, яка простоює, і я вже давно думаю, як її можна використовувати із користю і для газети, і для громади. Тому, думаю, тепер я, нарешті, зможу продумати проект, який дозволить нам просунутися уперед у цьому напрямку. Напевно, використаю досвід колег».

Леся Влашинець, "Горохівський вісник". «Проекти нам завжди здавалися чимось недоступним. А тепер обов’язково спробуємо – ви нас надихнули і, здається, нам це може бути по силах».

Віра Власюк, «Вісник Розділля», м.Новий Розділ. «Ми також початківці, і нам теж дуже цінними були і теорія, і практика. Але практика для мене була, напевно, все ж більш корисною, аніж теорія – і розпис бюджету, і ключові аспекти заповнення заявки. Саме головне – що нас підзарядили оптимізмом. Хочеться частіше зустрічатися – щоб цей оптимізм від нас не втікав…»

Роман Ситенко, «Вісник Розділля». «До сьогоднішнього дня у мене були ідеї, але я не знав як їх реалізувати. А після сьогоднішнього дня в мене навіть нові ідеї з’явилися, і тепер я вже бачу з чого почати і як далі рухатися. Дякую за детальну інформацію!»

Роман Сілка, «Народна думка», Городок. «Я, власне, коли сюди їхав, вважав, що все це дуже просто. Дорогою у мене виникли певні ідеї, думки… Але тепер, коли я послухав і поспілкувався з тренером, зрозумів, що мені потрібно краще сфокусуватися, що потрібно більш предметно продумати тему, щоб вона стосувалася більш локальних питань, не дуже виходила за межі нашого міста та району, мала певне соціальне спрямування… І це, дійсно, дозволить нам після реформування, як самостійному суб’єкту, більше працювати для громади. Адже за кордоном, в Польщі наприклад, локальні медіа доволі багато часу приділяють соціальним проектам і за рахунок цього здобувають довіру мешканців. Ми ж – комунальна преса, місцева преса – в очах багатьох читачів є чимось архаїчним, пов’язаним із владою, такими, хто виконує її замовлення… А участь у подібних проектах розвитку дозволяє нам і робити корисне для громади, і себе зарекомендувати як самостійне медіа, самостійних людей. І саме так здобувати довіру».

 

Семінар у Львів – дев'ятий з 10, які будуть проведені УАМБ протягом найближчих місяців у різних містах України. Мета – допомогти редакторам та керівникам роздержавлених газет обмінятися досвідом, подивитися ширше на роль місцевого медіа та навчитися будувати роботу місцевого видання як проектну. Адже успішне медіа – це те, яке реалізовує багато різних проектів.

На кожному семінарі учасники обговорюють власні ідеї проектів – і це є першим практичним результатом участі. Переконані: чимало учасників цих семінарів розпочнуть реалізацію власних проектів. Крім того, оголошений конкурс проектів для місцевих медіа і 10 проектів-переможців цього конкурсу отримають гроші на реалізацію своїх ідей. Деталі за посиланням: http://www.uapp.org/news_uapp/13917.html

 

За додатковою інформацією звертайтесь до менеджера проектів УАМБ Ольги Сергієнко: 050 415 34 24, 098 254 17 06 або osergienko22@gmail.com

 


Захід відбувся в рамках проекту «Посилення економічної самостійності та цінності місцевих медіа для місцевої громади», який реалізовується за підтримки фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

 

 




Коментарі

Додати коментар