Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


29 січня 2019

Сьогодні важливо об’єднувати невеликі місцеві газети. І це дасть нам можливість розвиватися

Facebook Twitter LiveJournal

Редактори роздержавлених газет Вінницької про семінар з сучасних практик ефективного медіа менеджменту в Вінниці.

Остапчук Андрій, заступник редактора «Подільська зоря»: «Перше, з чого почну – відкоригую з Укрпоштою питання ціноутворення щодо доставки нашого видання. Бачу як тут можна зменшити витрати. Друге – перерозподілимо зони відповідальності та навантаження між співробітниками редакції. Докладемо зусиль, щоб розвантажити редактора, щоб він займався переважно справами редакції, якістю інформації. Третє – обговоримо із колективом зміни у контенті газети, які Ви порадили. Щоб вона була більш цікавою людям. Зрозумів, що варто краще фокусуватися на потребах однієї цільової аудиторії. Бо коли газета буде більш сфокусованою – вона буде і більш якісною. І тоді буде кращий результат».

Знак Лариса, редактори «Слово Придністров’я»: «Вже вдруге Вас слухаю і розумію, що не треба полишати газетний бізнес, а потрібно його розвивати. Мені стає цікаво вчитися бізнесу, а не просто робити цікаву газету, як продукт. Перше, що зроблю – обговоримо у колективі усе, що я тут почула. Мені дуже сподобалося, як можна проводити паралелі та порівняння між районами. Наприклад, скільки що коштує – у нас такого, дійсно, немає. Хоча я люблю аналітику, статті із порівняннями, мені подобається показувати що і де краще – але, разом із тим, раніше якось цього не робила, не спало на думку. Наступне, до чого я дослухаюся – що потрібно замінити сторінку Україна-світ, варто іншу тему для неї знайти. Наступне – продумаю та ухвалю рішення про те, які проекти написати і подати на грант. Зокрема, у нас інтернет газети немає, і ми цю ідею вже у голові сформулювали. І ще одне. Буду говорити із своїми колегами-редакторами з сусідніх районів про об’єднання газет. Я вже рік про це думаю, але то дві мої подруги. І, знаєте, хтось може переживати, що хтось буде редактором, а хтось не буде… Проте це вже необхідність, і ми пошукаємо рішення. Може, будемо редагувати по черзі.»

 

Лариса Десятко «Мирів»: «Мій перший висновок – більше сайтів передивлятися, шукати оголошення про гранти. Я отримую розсилки «Гурт» та «Інтерньюз», але ніколи не думала, що можна шукати ці оголошення безпосередньо на сайтах посольств. Наступне, що дало мені поштовх – це ідея вести тематичну рубрику. Це ж точно зацікавить аудиторію: порівняти, що на цьому місці було 10 років тому, чи розповісти про самий великий будинок. Ми підберемо, що нам найбільше підходить, і зробимо таку рубрику. Наступне, що мені сподобалось – порівняння з іншими районами. Це внесе і позитив, і різноманіття, бо ми зациклилися на своїй території, наче навколо нічого і не відбувається… А ще мені дуже сподобалося, як планувати штат редакції, хто має відповідати за виконання яких обов’язків. Хоч у нас штат і невеликий, і такого розподілу немає, але важливо, щоб ніхто ніким не керував – а кожний виконував свою роботу. »

Семінар з сучасних практик ефективного медіа менеджменту «Успішне медіа та проектний підхід: як це робити» був організований 07 грудня у місті Одеса Українською Асоціацією Медіа Бізнесу (УАМБ) в рамках проекту «Посилення економічної самостійності та цінності місцевих медіа для місцевої громади», який реалізовується за підтримки фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

Семінар у Вінниці – шостий з 10, які будуть проведені УАМБ протягом найближчих місяців у різних містах України. Мета – допомогти редакторам та керівникам роздержавлених газет обмінятися досвідом, подивитися ширше на роль місцевого медіа та навчитися будувати роботу місцевого видання як проектну. Адже успішне медіа – це те, яке реалізовує багато різних проектів.

На кожному семінарі учасники обговорюють власні ідеї проектів – і це є першим практичним результатом участі. Переконані: чимало учасників цих семінарів розпочнуть реалізацію власних проектів. Крім того, оголошений конкурс проектів для місцевих медіа і 10 проектів-переможців цього конкурсу отримають гроші на реалізацію своїх ідей. Деталі за посиланням: http://www.uapp.org/news_uapp/13917.html

 

За додатковою інформацією звертайтесь до менеджера проектів УАМБ Ольги Сергієнко: 050 415 34 24, 098 254 17 06 або osergienko22@gmail.com

 

Захід відбувся в рамках проекту «Посилення економічної самостійності та цінності місцевих медіа для місцевої громади», який реалізовується за підтримки фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

 

 




Коментарі

Додати коментар