Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


23 листопада 2018

Якщо роздержавлені медіа «не витягнуть» сьогоднішні завдання – прийде хтось сильніший.

Facebook Twitter LiveJournal

Українська Асоціація Медіа Бізнесу за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», зібрала в Харкові редакторів місцевих газет, представників місцевої влади та ОТГ щоб у неформальній обстановці за кавою обговорити – які зміни у взаємодії сторін і необхідні, і потрібні. Адже від медіа очікують активності у поширенні актуальної для мешканців інформації, а медіа шукають нові способи заробити собі на життя

«Сьогодні медіа випадають з поля завдань ОТГ. Громади витрачають гроші на заміну освітлення, на утеплення, на ремонти. Але потрібні й проекти саме в інформаційному полі. Тому мені важливо вивчити досвід колег – як це інші роблять», - зауважив Микола Хорошев, редактор газети «Трибуна трудящих».

 

«Говорити лише про «лампочки» - неправильно. Потрібно бачити усе, що робиться, в комплексі. Саме тому, коли наша ОТГ була створена, ми одразу відмовилися від послуг комунальних видань. Ми платимо лише за те, що про нас пишуть. З іншого боку, є проблемні питання, відповіді на які я б хотів почути. Одне з таких - як наша ОТГ може себе захистити від нападок псевдо-журналістів, які, використовуючи невідомо ким видані посвідчення журналіста, перешкоджають роботі ОТГ, погрожують людям зброєю та насильством. А ще - поширюють чутки та неправдиву інформацію, спекулюють на суспільно важливих темах. Наприклад, таких як видобуток сланцевого газу», - наголосив Костянтин Чернявський, заступник голови Чкалівської ОТГ.

 

«Сьогодні тут зібралися ті, хто розвиває бізнес та громади. Ми надаємо професійні послуги, і вони мають бути оплачуваними. Зі свого боку, ми теж шукаємо шляхи, що ще можемо робити, і кому такі послуги потрібні,» - зазначила Лариса Гнатченко, редаткор газети «Слобідський Край».

 

«Якщо місцеві медіа, зокрема роздержавлені газети, не витягнуть сьогоднішні завдання, замість них прийде хтось сильніший. Ринок навряд чи залишиться порожнім. Як я казав, ми видаємо власний вісник, і наразі задоволені результатом. Отже, не маємо бажання від цієї практики відмовлятися. А проблеми з розповсюдженням не маємо – наш вісник доставляють мешканцям працівники соціальної служби, не поштарі «Укрпошти». І цим теж усі задоволені», - поділився досвідом Костянтин Чернявський, заступник голови Чкалівської ОТГ.

 

Дискусія за кавою «Нові точки взаємодії місцевих медіа та об’єднаних громад», яка відбулась 20 листопада 2018 року у місті Харків, була восьмою з 10 зустрічей, запланованих на вересень-листопад Українською Асоціацією Медіа Бізнесу за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». Наступна – 27 листопада у Білій Церкві. Приєднуйтесь!

Ми допоможемо знайти ефективні рішення саме у взаємодії – завдяки поєднанню досвіду, можливостей, врахуванню глибинних прагнень тих, хто фінансує медіа громад. Контактна особа з питань участі – Ольга Сергієнко, менеджера проектів УАМБ, (050)-415-34-24, osergienko22@gmail.com

 

Заходи відбуваються за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», що спільно фінансується Європейським Союзом і його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

 




Коментарі

Додати коментар