Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


2 листопада 2018

Буде більше спілкування та взаємодії – кориснішими для громад будуть місцеві медіа Результати Дискусії за кавою у Краматорську

Facebook Twitter LiveJournal

Українська Асоціація Медіа Бізнесу за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», зібрала у Краматорську Донецької області редакторів місцевих газет, представників місцевої влади та ОТГ щоб у неформальній обстановці за кавою обговорити – що саме працює, а що потребує оновлення у взаємодії між сторонами. Де-факто говорили про те, чому сьогодні громади створюють власні ФБ сторінки, і як локальні видання можуть покращити свою взаємодію з ОТГ та місцевим бізнесом для того, щоб бути і більш цікавими людям, і більш сталими.

 

«Громади вимушені створювати власні медіа – інакше про те, що у них відбувається, просто ніхто не розповість. Наприклад, Шахівська ОТГ у Добропільському районі, знаходиться в с.Шахове, а районка – у Добропіллі. Ніхто не поїде з Добропілля в Шахове, щоб написати про них», - зауважила Ольга Нікуліна, радник з питань комунікації Донецького ЦРМС

«Звісно, якщо мова йде про те, щоб ми висвітлювали те, що відбувається у громадах, за власний рахунок – то ні, не поїдемо. Адже ми просто не покриємо витрати – якщо не матимемо ані передплатників у тій місцевості, ані договору про висвітлення діяльності із тією ОТГ», - уточнила Тільки Діана, редактор обласного тижневика «Вісті Донбасу».

«Якщо хтось напише цікавий та оригінальний матеріал про те, що відбулося у певній громаді – точно читатиме усе місто. Тому не треба думати, що новини громад нікого не цікавлять, окрім мешканців цих громад», - зазначив Виголов Віталій, сайт «Общежитие».

«З того, що ми обговорили, не важко побачити, що і влада, і бізнес прагнуть, щоб медіа розповідали про їхні успіхи. Але з точки зору читачів не менш важливо, щоб медіа чесно розповідали також і про негаразди. Такий баланс необхідний, у тому числі, щоб медіа не втрачали довіру своїх читачів. Однаково погано розповідати як лише про позитив, так і лише про проколи. Обидві крайності викликають у читачів недовіру», - підсумував Євген Таратухін, головний редактор видання «Телегазета».

 

Дискусія за кавою «Нові точки взаємодії місцевих медіа та об’єднаних громад», яка відбулась 22 жовтня 2018 року у місті Краматорськ Донецької області, була третьою з 10 зустрічей, запланованих на вересень-листопад Українською Асоціацією Медіа Бізнесу за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». Наступна – 23 жовтня у Сєвєродонецьку. Приєднуйтесь!

Ми допоможемо знайти ефективні рішення саме у взаємодії – завдяки поєднанню досвіду, можливостей, врахуванню глибинних прагнень тих, хто фінансує медіа громад. Контактна особа з питань участі – Ольга Сергієнко, менеджера проектів УАМБ, (050)-415-34-24, osergienko22@gmail.com

 

Заходи відбуваються за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», що спільно фінансується Європейським Союзом і його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

 




Коментарі

Додати коментар