Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


2 березня 2018

«Честь Професії 2018»: Відкрито прийом робіт

Facebook Twitter LiveJournal

Українська Асоціація Медіа Бізнесу та Незалежна Асоціація Телерадіомовників  оголошують про початок прийому робіт на ІХ конкурс професійної журналістики «Честь Професії». Роботи прийматимуться до 20 березня 2018 року.

 

На конкурс можна подати журналістський  матеріал,  що був оприлюднений у медіа з 1 січня до 31 грудня 2017 року.


Конкурс проводиться  у 5 основних номінаціях:
– «Найкращий матеріал з громадянською позицією»;
– «Найкраще подання резонансного матеріалу»;
– «Найкращий репортаж»; 
– «Найкраще подання складної теми»; 
– «Надія журналістики».

У номінації «Надія журналістики» існує обмеження за віком автора матеріалу – не старше ніж 24 роки.

Свої роботи подавати на конкурс можуть всі, хто професійно займається журналістикою в Україні – без обмежень за віком, типом ЗМІ (преса, телебачення, радіо, інтернет), жанром та сферою журналістики, регіоном роботи та проживання. Важливо! Журналіст, редакція або третя особа може подавати тільки одну роботу в одну номінацію.

Для реєстрації в конкурсі представникам друкованих та інтернет-ЗМІ необхідно заповнити заявку та надати посилання на публікації або на скани друкованих робіт, виклавши їх перед цим на файлообмінники. Якщо за тих чи інших обставин вам це не вдасться, ви можете направити традиційну версію заявки на e-mail: organizator@uapp.org або osergienko22@gmail.com. Контактна особа – Ольга Сергієнко.

Для реєстрації в конкурсі представникам радіо та ТБ необхідно заповнити заявку. Детальну інформацію можна отримати за тел. +3800939698533 або написавши на e-mail: project@nam.com.ua. Контактна особа – Наталія Терес.

Цьогоріч Наглядова Рада конкурсу прийняла рішення замінити одну із номінацій, «Найкраще журналістське розслідування»  на «Найкращий репортаж».  

Зміни прокоментував Андрій Куликов, член Наглядової Ради конкурсу «Честь Професії», голова правління ГО «Громадське радіо»: «Запровадження номінації «Найкращий репортаж» потрібно для того, щоб в Україні краще розвивався цей жанр журналістики, який свого часу називали «королем» жанрів. А ми зараз про це забули. На мою думку, саме репортаж потребує дуже високої журналістської  кваліфікації. Ба більше! Репортажі, перш за все, повинні характеризуватися точністю та оперативністю. І саме таке сполучення – це те, чого сьогодні бракує українським медіа. Саме репортаж часто першим доносить до аудиторії найпотрібніші знання, які згодом можуть бути розвинені в інших жанрах, в тому числі, глибше досліджені в розслідуваннях».

Також пан Куликов звернувся до майбутніх учасників конкурсу: «Будьте не байдужими! Від вас, від вашої праці, великою мірою, залежить самопочуття українців. Адже чим більш потрібну інформацію ви надаватимете - тим впевненіше люди орієнтуватимуться у житті!»

Дуже гарно про мотивацію брати участь розповіла переможниця конкурсу «Честь Професії 2017», журналістка Центру інформації про права людини, Ірина Виртосу: «Для мене «Честь професії» - своєрідний «Оскар» в журналістиці, українська Пулітцерівська премія. Той гарний приклад журналістської солідарності, коли колеги і коліжанки по цеху не просто оцінюють твою роботу, а беруть собі за приклад. І те, що мої журналістські дослідження щодо домашнього насильства в сім'ях учасників АТО були високо оцінені, надихає продовжувати "копати" непрості теми й далі. Для мене високі стандарти в журналістиці – не тільки "класичні" об'єктивність, точність, правдивість. Обов'язково в центрі уваги - людина, її історія. А ще "поправка" на права людини. Що значить - уникати мови ворожнечі, не дискримінувати, поважати інакшість, бути чутливою до вразливості інших людей. Бажаю конкурсантам 2018 впевненості й професійності!»

 

Звертаємо увагу, що урочиста церемонія нагородження переможців конкурсу “Честь професії 2018” відбудеться у травні 2018 року.

Всі подробиці конкурсу, документи, а також останні новини можна знайти  на офіційному сайті та офіційній сторінці у Facebook.

Національний Конкурс професійної журналістики «Честь Професії 2018» підтримують:

- Шведське агентство з питань міжнародної співпраці та розвитку (The Swedish International Development Cooperation Agency)

- проект «У-медіа» міжнародної організації «Інтерньюз нетворк», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID),

- Програма розвитку ООН в Україні,

- Проект USAID “Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні “ВзаємоДія”

- Система компаній «Кока-Кола» в Україні

- Генеральний телевізійний партнер – UA: Перший.

Оргкомітет конкурсу:

Українська Асоціація Медіа Бізнесу

(попередня назва - УАВПП)

друковані та інтернет ЗМІ

Сергієнко Ольга

менеджер проектів

0504153424

0673269630

organizator@uapp.org

osergienko22@gmail.com

www.uapp.org

Незалежна Асоціація Телерадіомовників

радіо та теле-матеріали

Наталя Терес

Pr-менеджер проектів

Тел. (093) 969 8533

project@nam.com.ua

www.nam.org.ua

 

 

 




Коментарі

Додати коментар