Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


25 січня 2018

Заява Української Асоціації Медіа Бізнесу про незаконне виселення газети «Край Кам’янецький» (м. Кам’янець Подільський)

Facebook Twitter LiveJournal

УАМБ звертає увагу медіа спільноти та органів державної влади на спробу знищення незалежної газети.

Газета «Край Кам’янецький», одна з перших, успішно виконала всі вимоги Закону про реформування державних та комунальних друкованих ЗМІ і наразі є повністю незалежним приватним ЗМІ, редакція відповідно до закону забезпечує вихід у світ газети та має право на оренду приміщення на пільгових умовах.

З травня 2017 року редакція безуспішно намагається укласти договір оренди приміщення, у якому фізично розташована редакція, з міською радою м. Кам’янець-Подільський відповідно до вимог ч.2, ст. 9 «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації».

22 січня редакції повідомили про примусове виселення та погрожують відключенням від комунальних послуг, що фактично означає припинення випуску газети.

У зв’язку з цим Українська асоціація медіа бізнесу звертає увагу органів місцевого самоврядування та правоохоронців на те, що:

-          ухилення від укладення договору оренди приміщення, в якому на момент реформування розташовувалась редакція друкованого ЗМІ, є протизаконною бездіяльністю органів місцевого самоврядування. Адже такий обов’язок прямо передбачений ст. 9 Закону України «Про реформування державних та комунальних друкованих ЗМІ».

-          будь-які дії, спрямовані на перешкоджання редакції використовувати таке приміщення, включаючи фізичне обмеження доступу до приміщення, унеможливлення його використання журналістами за призначенням, є прямим перешкоджанням журналістської діяльності та мають бути кваліфіковані за ст. 171 Кримінального кодексу України.

УАМБ звертається до керівництва Кам’янець-Подільської міської ради з вимогою негайно вжити заходів для виконання вимог чинного законодавства, зокрема, розглянути пропозицію ПП «Медіа-центр «Край Кам’янецький» про укладення договору оренди приміщення на умовах та у відповідності до ЗУ«Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації».

Ми також закликаємо правоохоронні органи приділити особливу увагу цій справі та не допустити перешкоджання роботі журналістів редакції незалежно від способу такого перешкоджання.

УАМБ.




Коментарі

Додати коментар