Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


17 листопада 2017

Якісний контент: одна ідея для покращення якості новин

Facebook Twitter LiveJournal

В новинах українських ЗМІ жінок згадують втричі рідше, ніж чоловіків. Про це повідомляють експерти ГО «Інститут масової інформації» та «Детектор медіа», які виконали моніторинг вечірніх випусків новин на 8 телеканалах, у 6 друкованих виданнях і 10 інтернет виданнях з 2 по 8 жовтня 2017 року в рамках спільної ініціативи Комісії із Журналістської Етики, Інституту масової інформації, Інституту розвитку регіональної преси, кампанії проти сексизму «Повага», Детектора медіа та соціального проекту «50 відсотків» за підтримки Національного Демократичного Інституту (НДІ) та Координатора проектів ОБСЄ в Україні.

Найменше жінки представлені в інтернет ЗМІ (лише у 13% новин жінки виступають в якості героїнь і в 15% - в якості експерток). Найбільш збалансованими є друковані видання – героїні у 35% матеріалів, і коментували в якості експерток 22% матеріалів.

Для підвищення якості контенту ЗМІ експерти з гендерної рівності та медіа експерти сформулювали 10 практичних рекомендацій, дотримання яких допоможе журналістам і редакторам розширити спектр експертів, збільшити кількість ролей,які грають експерти ЗМІ, підвищить якість контенту і,звісно, наблизить ЗМІ до гендерно збалансованого висвітлення новин.

Більш детальну статистику та перелік 10 рекомендацій дивіться у ілюстраціях.

10 рекомендацій для журналістів щодо гендерного балансу

 




Коментарі

Додати коментар