Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


22 грудня 2017

Конкурс грантів «ЗМІ за проєвропейські зміни в Україні»

Facebook Twitter LiveJournal

Інститут економічних досліджень та політичних консультацій у співпраці з «Європейською правдою», в рамках проекту «Просування реформ в регіони», який фінансується ЄС оголошують нову хвилю конкурсу грантів «ЗМІ за проєвропейські зміни в Україні». Кінцевий термін подання грантових заявок – 22 січня 2018 року, до 18:00.

Метою конкурсу є створення і розвиток потенціалу регіональних ЗМІ для висвітлення питань, пов’язаних з відносинами України та Євросоюзу, впровадження УА, інших зобов’язань України перед ЄС, для інформування суспільства про сутність європейської інтеграції та європейських цінностей, а також для просування реформ в регіональному вимірі, забезпечення провідних регіональних ЗМІ фінансовою спроможністю для сталого висвітлення європейської тематики, сприяння публічному обговоренню та підвищення інформованості громадськості про теми, пов’язані із ЄС, на місцевому, регіональному та міжрегіональному рівнях.

Передбачається, що виконання проекту сприятиме підвищенню обізнаності редакторів ЗМІ, провідних журналістів щодо відносин між ЄС та Україною і щодо процесу реформ, які підтримуються ЄС.

В рамках конкурсу пріоритет надається засобам масової інформації, що функціонують за межами столиці.

Кваліфікаційні вимоги до учасників конкурсу.

До участі у конкурсі запрошуються ЗМІ, які:

• офіційно зареєстровані як юридичні особи в Україні не менше 1 року (грантові заявки від ФОП не приймаються);

• мають щонайменше річний, бажано – трирічний досвід роботи;

• мають досвід публікацій за тематикою запропонованого проекту;

• мають сталу аудиторію в одному або декількох регіонах України (окрім Києва);

• мають спроможність впроваджувати грантові проекти та звітуватися за ними (включаючи фінансове звітування).

• запланували у бюджетах своїх проектів участь одного (двох) представників своєї організації у кожній з 2-денних конференцій, які припадають на період виконання проекту (перелік і дати запланованих конференцій див. нижче).

У конкурсі можуть брати участь регіональні ЗМІ всіх типів (окрім державних): інтернет, друковані та електронні ЗМІ (телебачення та радіо), а також конвергентні ЗМІ, що поєднують кілька типів.

Вітається здійснення проектної діяльності у співпраці з іншими регіональними ЗМІ, громадськими організаціями, організаціями аналітичного, експертного спрямування (у тому числі з інших областей України).

Участь у конкурсі можуть брати приватні, комунальні ЗМІ та ЗМІ, створені у вигляді неприбуткової організації. Водночас, конкурс не передбачає можливості покриття податку на прибуток за рахунок донорських коштів.

Комерційні ЗМІ можуть надсилати заявки щодо участі в конкурсі як самостійно, так і в співпраці з некомерційною організацією. В цьому разі комерційні ЗМІ мають виступити фінансовими гарантами виконання проекту.

Максимальний розмір гранту – 375 000 гривень (оптимальний бюджет проекту 200 000 – 300 000 гривень, в залежності від типу ЗМІ, менше фінансування дасть переможцям додаткову можливість подаватися на продовження проекту).

Максимальна тривалість проектів – 1 рік, але в будь-якому разі проект має завершитись до 31.03.2019 року. Переможці конкурсу під час виконання грантової угоди мають право подати нову грантову заявку, що забезпечить збереження сталості або розширення проекту, який виконується.

Кінцевий термін подання грантових заявок для розгляду на 9-му засіданні Грантової комісії (орієнтовна дата – 27.02.2018) 22.01.2018 р., до 18.00. 

Листи, будь ласка, надсилайте на електронну адресу rfr@ier.kiev.ua.                  Конкурс є постійним і триватиме до 30 вересня 2018 року. У випадку вичерпання грантового бюджету термін конкурсу може бути скорочений.
Всю інформацію про конкурс дивіться за посиланням: https://goo.gl/rTx5q6 

 

ДЖЕРЕЛО: Ресурсний центр "Гурт"




Коментарі

Додати коментар