Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


22 грудня 2017

Deutsche Welle запрошує на навчання російськомовних кандидатів

Facebook Twitter LiveJournal

З 1 грудня німецька медіакомпанія Deutsche Welle приймає заявки на програму навчання мультимедійній журналістиці DW Journalism Traineeship (нім. – DW-Volontariat). Це особлива форма навчання журналістів в Німеччині, яка включає в себе не тільки лекції та семінари, а й стажування в різних редакціях і корпункти DW.

DW-Volontariat англійською та німецькою мовами триває 18 місяців і проходить в двох німецьких містах – Бонні і Берліні. Стажистів навчають одразу за трьома напрямками: телебачення, радіо та онлайн-журналістика. Протягом всього стажування учасники програми отримують зарплату. У програму волонтаріату DW входить все, що потрібно професіоналу: від навчання майстерності телеведучого до майстер-класів по мультимедійному сторітеллінгу, роботі в соціальних мережах і журналістським розслідуванням.

Після кожної теоретичної частини майбутні журналісти проходять стажування в одній з редакцій в Бонні та Берліні або відправляються працювати в кореспондентський пункт у Вашингтоні, Москві чи Брюсселі. В кінці навчання стажисти займаються власними проектами. У випускників програми є шанс влаштуватися на роботу в медіакомпанії Deutsche Welle.

Умови для подачі заявки

Кандидати повинні вже мати диплом про вищу або професійну освіту. Навіть якщо ви закінчили природничо-науковий або економічний факультет, але знаєте, чому хочете стати журналістом, сміливо подавайте заявку!

Друга вимога – досвід роботи в сфері журналістики. Портфоліо з публікаціями і сертифікатами можна завантажити через онлайн-портал. Володіння однією з тридцяти мов редакції – ще одна обов’язкова умова для волонтаріату Deutsche Welle. Особливо затребувані російськомовні кандидати, а також носії турецької, перської, суахілі і хауса. Крім того, журналісти повинні добре знати англійську та німецьку мови.

Подати документи можна за допомогою онлайн-форми на сайті з 1 грудня 2017 року по 29 січня 2018 року. Навчання розпочнеться у вересні 2018 року.

Джерело: Центр підтримки журналістів




Коментарі

Додати коментар