Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


10 листопада 2017

ЄС та Британська Рада оголошують програму Culture Bridges з фінансуванням 1.3 млн євро на підтримку культурного сектора України

Facebook Twitter LiveJournal

ЄС та Британська Рада оголошують програму Culture Bridges з фінансуванням 1.3 млн євро для підтримки культурного сектору України

Британська Рада в партнерстві з мережею Національних інститутів культури Європейського Союзу (EUNIC) в Україні оголосила трирічну програму Culture Bridges. Як повідомили на відкритті 10 листопада 2017 року, програма фінансується Європейським Союзом (ЄС) в рамках підтримки впровадження Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС. Мета програми — розвиток українського культурного сектору та сприяння ефективному налагодженню зв’язків між культурними операторами та інституціями України та ЄС.

Посол Хюг Мінґареллі, Голова Представництва Європейського Союзу в Україні, наголосив:"Культура формує соціальні, політичні й економічні цінності, які важко переоцінити. Це однаково стосується як держав-членів ЄС, так і України. Культура має надзвичайну силу покращувати наші життя, сприяти миру і порозумінню, надихати нас на величні вчинки й освічувати наші суспільства. Культура об’єднує людей, розділених кордонами, мовами, національностями та релігіями, і зближує нас. Саме тому такі культурні програми, як “Креативна Європа” та "CultureBridges", залишатимуться в основі нашої співпраці з Україною".

Програма триватиме з листопада 2017 року до жовтня 2020 року. ЄС виділяє 1.3 млн євро на фінансування проектів з міжнародної мобільності, національної та міжнародної співпраці, тренінгів та ознайомчих поїздок до країн ЄС.

Загалом планується виділити близько 100 грантів. Документи для подання заявок будуть доступні з 20 листопада 2017 р. Наступні прийоми заявок оголошуватимуться кожні три місяці у 2018 та 2019 роках.

"Міжкультурні зв’язки та співпраця, спрямовані на розвиток мобільності, підтримку взаємного порозуміння та спільних цінностей толерантності й різноманіття, вже багато років знаходяться у фокусі роботи культурних інституцій EUNIC. Наша мережа в Україні рада впроваджувати таку важливу програму, яка підтримає зближення України з ЄС через широкий спектр культурних і креативних проектів", - зазначили Беате Кьолер, директорка Goethe-Institut в Україні, та Саймон Вільямс, директор Британської Ради в Україні (співголови об’єднання EUNIC в Україні).

Детальна інформація про програму доступна на сайті http://www.britishcouncil.org.ua/culture-bridges
 
За додатковою інформацією звертайтеся до Юлії Романової, керівниці відділу маркетингу й комунікацій Британської Ради в Україні: Yulia.Romanova@britishcouncil.org.ua+380 44 490 5600.

 

Хочеш дізнаватись більше про новини Представництва ЄС в Україні? Підписуйся на безкоштовну розсилку




Коментарі

Додати коментар