Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


8 серпня 2017

Запуск онлайн курсів з медіа менеджменту та дослідження аудиторії ЗМІ

Facebook Twitter LiveJournal

Фундація "Томсон" за підтримки Європейського Союзу, запрошує медіа спеціалістів на он-лайн курси з медіа менеджменту у період трансформації та дослідження аудиторії. Курси розроблені у рамках проекту «Голос місцевих ЗМІ» на платформі EdCast, мають багато відео, інтерв’ю з редакторами провідних українських видань, вікторин, завдань. Ця інформація буде корисною як для досвідчених керівників ЗМІ так і для журналістів, які нещодавно у професії. Курси безкоштовні, доступні з 8-го серпня по 10 вересня, після здачі фінального завдання видається сертифікат. 

«З огляду на медіа реформи, які відбуваються: становлення суспільного мовника та роздержавлення, існує серйозна потреба в досвіді як забезпечити успішну роботу ЗМІ без державної чи політичної підтримки», –  Девід Квін директор з розвитку фундації «Томсон». «Враховуючи більше двох річний досвід з надання підтримки з виробництва контенту та бізнес консультацій для регіональних ЗМІ, ми розробили серію онлайн курсів, щоб надати інструменти, які б допомогли покращити економічну ситуацію в редакціях і тоді видання зможуть сфокусуватися на діяльності в інтересах громадськості, висвітлювати важливі соціальні теми, такі як інтеграцію вимушених переселенців та інші наслідки конфлікту.»

Хосам Ель Нагар, директор ТФ з інновацій та навчання, каже, що «Томсон» інвестував чимало часу на вироблення методології для онлайн навчання: «пішли місяці на дослідження перед тим як ми визначилися з платформою та форматом, чимало фахівців, а також журналістів з усього світу долучилося до тестування».

Ці курси пропонують не теоретичний підхід, а ґрунтуються на досвіді провідних українських закордонних редакцій. «Ми з нетерпінням чекали запуску цього проекту, - каже Олена Садовнік, координатор «Голосу місцевих ЗМІ», ми запросили інструкторів з британських ЗМІ, які раніше працювали в Україні, розробити програму, а також успішних українських медіа – менеджерів та консультантів як гостей курсу, щоб вони розповіли про те як організована робота у їх виданнях, що для їх працює, а що ні».

Курс з медіа менеджменту у період трансформації консультантки фундації "Томсон" Зої Чарьз розкаже про основні принципи управління редакцією. Ви дізнаєтесь як правильно і продуктивно спілкуватися з вашою командою та аудиторією вашого ЗМІ, як і коли проводити 'летючки' і 'планерки', як знайти та обрати найсильніших кандидатів на нові вакансії, об’єктивно оцінити якість роботи ваших журналістів і технічного персоналу та провести поетапне навчання у період запуску нових форматів і переходу на нові платформи.  Запрошені лектори: Віталій Сич,  редактор журналу та сайту "Новое Время", Ангеліна Карякіна, редактор новин Громадського, Віталій Голубєв, редактор видавничого дому "Ого" розкажуть про стиль менеджменту, цінності та пріоритети в їх редакціях.

Курс із дослідження аудиторії ЗМІ, консультанта фундації, та аналітика даних Бі-Бі-Сі Анни Вісенс сформує ваше уявлення про кількісні та якісні дослідження, важливість дотримання репрезентативності та формату поставлених запитань. Ви навчитесь тлумачити основні параметри і показники аналітичних платформ «гугл аналітика» та Фейсбуку. Запрошені консультанти Анна Добривечір, Максим Саваневський та Дмитро Тужанський пояснять чому дослідження аудиторії важливе навіть для невеликих місцевих ЗМІ і як його проводити силами редакції.

До кінця серпня, фундація «Томсон» планує запустити ще два курси з журналістики на різних платформах Дебори Келлі, та один із зйомки з монтажу та редагування Ентоні Хедлі та Олександра Назарова. Слідкуйте за оголошеннями на сайті проекту www.regionalvoices.eu, або на фейсбук групі Голос місцевих ЗМІ

У випадку запитань пишіть на: regional.voices.ua@gmail.com

ПРО ПРОЕКТ:

“Голос місцевих ЗМІ: Професійні стандарти та етичні норми у висвітленні конфліктів” –це дворічний проект, що фінансується Європейським Союзом. Проект виконує медіа-консорціум на чолі з Фундацією Томсон. Інститут регіональної преси та інформації (ІРМІ) є співорганізатором консорціуму. 

Проект має на меті допомогти відібраним незалежним ЗМІ із плануванням стратегії розвитку та бізнес моделі, щоб медіа могли більше часу приділяти висвітленню тематики переселенців та наслідків конфлікту.

www.regionalvoices.eu

Facebook: #ГолосМісцевихЗМІ 




Коментарі

Додати коментар