Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


29 серпня 2014

Огляд проектів законодавства за серпень 2014 року

Facebook Twitter LiveJournal

Протягом серпня  2014 року з’явилися 2 проекти законів, що можуть мати вплив на галузь друкованих та ЗМІ в мережі Інтернет.  

08 серпня зареєстрований Проект Закону України №4453а «Про санкції».

Законопроекту першій своїй редакції отримав оцінку негативний, оскільки передбачав ряд обмежень для видань, зокрема можливість :

11) обмеження або припинення діяльності засобів масової інформації та інших суб’єктів інформаційної діяльності, у тому числі в мережі Інтернет;

12) обмеження або заборона виробництва або розповсюдження друкованої продукції та інших інформаційних матеріалів;

Завдяки активній та аргументованій позиції медіа спільноти у тому числі УАВПП до тексту було внесені зміни та виключено санкції спрямовані на медіа.

 

Оцінка - нейтральний

 

28 серпня зареєстровано Проект Постанови № 4549а про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у передвиборний період з позачергових виборів народних депутатів України 26 жовтня 2014 року.

Це традиційний проте вкрай потрібний для ЗМІ інструмент захисту у передвиборчий період.

Оцінка  – позитивний.

 

 

 

 

Здійснення моніторингу законодавства стало можливим завдяки підтримці американського народу, що була надана через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Інтерньюз. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю УАВПП та необов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Інтерньюз.

 

УАВПП.

 




Коментарі

Додати коментар