Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


24 лютого 2012

Щодо деяких питань з надсилання обов’язкових примірників друкованого ЗМІ

Facebook Twitter LiveJournal

05.02.2012 набрав чинності ЗУ Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо доставляння обов’язкового безоплатного примірника документів.

1. За недоставляння, або порушення строку доставляння обов'язкового примірника видань передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (ст. 186-7 Кодексу про Адміністративні правопорушення). (НМДГ на 2012 рік становить 17 грн, отже 17*30=510, 17*50=850)

Контроль відправлення обов'язкового безоплатного примірника текстових видань (книги, газети, журнали тощо) покладено на Держкомтелерадіо.

2. Згідно ЗУ Про обов’язковий примірник документів:

Обов'язковий безоплатний примірник видань надсилається в день виходу в світ першої частини тиражу. Витрати, пов'язані з виготовленням і доставлянням обов'язкового безоплатного примірника документів, відносяться його виробниками на собівартість  видавничої, аудіо-, візуальної, аудіовізуальної продукції, електронних видань та інших тиражованих документів. Підтвердити надсилання обов’язкового примірника можна будь-яким відповідним документом (накладна, підтвердження з пошти тощо).

Перелік одержувачів обов'язкового безоплатного примірника видань затверджено Постановою КМУ N 608  від 10 травня 2002 р. (ПЕРЕЛІК з адресами в прикріпленому файлі)

Ви  можете отримати консультацію з питань застосування ЗУ Про обов’язкові примірники та інших юридичних питань за посиланням http://www.redactor.in.ua/consulting_legal.htm або за телефоном гарячої лінії УАВПП +38 (044) 425-57-87 http://uapp.org/legal_line.htm

 

УАВПП
 



ПЕРЕЛІК одержувачів обов'язкового безоплатного примірника видань України з адресами [ 83 KB ]


Коментарі

2012-02-27 15:12 Мария Залужець
Підкажіть адреси, за якими відправляти безоплатні примірники газет, або де їх можна знайти в інтрнеті?

Додати коментар