Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


21 серпня 2012

2–5 вересня, Київ - Найкращі з Олімпіади - на 19-му Всесвітньому форумі редакторів

Facebook Twitter LiveJournal

Олімпіада надала відділу графіки новин унікальну можливість проявити їх технологічну маневреність. Дизайнери інфографіки з усього світу тренувалися протягом декількох місяців, намагаючись зробити мультиплатформну візуалізацію подій цього літа найкращою.

Деякі найяскравіші роботи Лондона-2012  будуть виставлені на спеціальній сесії 19-го Всесвітнього форуму редакторів, що буде проходити в Києві з 2 по 5 вересня. Даний проект буде представляти Адоніс Дюрадо, дизайн-директор Oman’s Muscat Press, член світового консорціуму, започаткованого для створення графіки під час Олімпійських ігор.

Замість того, щоб мірятися силами в якості суперників, десять новинних відділів дизайну вирішили підійти до олімпіади в Лондоні 2012 року як одна команда. Таким чином, «консорціум графіки» – це неофіційна угода між гуру інфографіки з Le Monde, The Boston Globe, La Nación та інших, що дозволяє її учасникам публікувати олімпійські графіки один одного безкоштовно.

«Ми живемо в ері поширення інформації», – говорить Дюрадо, команда якого надала консорціуму 5 інфографік.

«Створення графіки – це трудомістка справа», – зізнається він. Його команді знадобилося 3 тижні, щоб розробити та спорудити округлу візуалізацію історії Олімпійського медальйону. А робота над відображенням змагань мусульманських спортсменів під час посту Рамадан зайняла 2 тижні.

«Такі заходи роблять відділ графіки скаженим та ще більш хаотичним», – каже Дюрадо, проте зазначає, що саме вони й дають можливість для експериментів. «Редакції надають тобі простір, і ти можеш робити все що забажаєш, – продовжує  він. – Це цікаво».

В іншій оглядовій сесії Марк Літтл, засновник і генеральний директор Storyful, дасть поради про те, як інтегрувати відзняте пересічними громадянами відео у ваші редакції ефективно, і без ризику для вашого авторитету.

Джерело




Коментарі

Додати коментар